Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma22:12 Cseh statisztikai hivatal: a járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 okozta21:54 LMP (!): a kormány határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében!21:48 Szijjártó: "Szlovákia" oda-vissza átengedi területén a magyarokat és a cseheket21:37 Cigány jókívánság a megemlékezőknek: ahány mécsest meggyújtotok, a családotokra gyújtsátok!21:07 Az igazságos Trianon - avagy a zsidó, aki szorgalmasan gondoskodik arról, hogy ne feledjük, mennyire nem éreznek sorsközösséget velünk20:38 Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak20:16 Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás19:38 Itt tartunk az őszödi beszéd után 14 évvel19:20 Februárban rúgták ki a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból a jogászból lett szegedi "postarablót"19:01 A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében - történelmi dráma a Duna TV-n június 4-én18:51 A Borussia Mönchengladbach sportszerű szurkolótábora18:22 Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett18:05 A "kölcsönös tisztelet": Szijjártó látogatása napján alázták meg újra az erdélyi magyarságot Bukarestben17:45 Akik eddig a világleállítás környezettisztító hatásának örvendeztek, most ismerkedhetnek a koronás szemeteléssel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Merkel ál-kereszténydemokrata pártja továbbra is a szocikkal folytatná a "jó kormányzást"

Reklám

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusai elutasítják a Német Szociáldemokrata Párttal (SPD) kötött koalíciós szerződés újratárgyalását, és a kormányzati munka folytatását sürgetik partnerüktől.
Vezető CDU-s politikusok a hét végén nyilatkoztak az SPD-hez fűződő viszonyról azzal kapcsolatban, hogy a szociáldemokraták elnökjelölő pártszavazásán a kormányzás folytatását megkérdőjelező politikusok nyertek.
A szavazás nem változtat a koalíció helyzetén, a legfontosabb továbbra is a "jó kormányzás", ennek alapja pedig a változatlanul érvényes koalíciós szerződés - szögezte le Paul Ziemiak, a CDU főtitkára.
Hasonlóan nyilatkozott számos további CDU-s politikus is, és a harmadik kormánypárt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) - a CDU testvérpártjának - főtitkára, Markus Blume, aki a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak kijelentette, hogy pártja szerint nem történt változás a kormányzati együttműködés alapját tekintve, hiszen a koalíciós szerződés továbbra is érvényes.
Az SPD pártszavazását Norbert Walter-Borjans volt észak-rajna-vesztfáliai pénzügyminiszter és Saskia Esken szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselő nyerte. Így őket választják majd meg társelnököknek a párt december 6-án kezdődő kongresszusán.
A Walter-Borjans/Esken duó az SPD balszárnyához és a CDU/CSU-val folytatott kormányzás kritikusaihoz tartozik, győzelmük bizonytalanná teszi a nagykoalíció jövőjét.
A pártszavazás eredményének szombati kihirdetése utáni első nyilatkozataikban elmondták, hogy nem kívánják azonnal kivezetni pártjukat a kormányból, de úgy látják, a kongresszuson alaposan át kell gondolni, hogy a szociáldemokraták milyen feltételek mellett vállalhatják a folytatást.
A jelenlegi kormány - Angela Merkel kancellár negyedik, és utolsó kormánya - 2018 elején alakult meg, megbízatása elvileg a törvényhozási ciklus végéig, 2021 őszéig tart.
A kormányzás folytatásának vagy befejezésének kérdése azért égető a német szociáldemokraták számára, mert 2002 óta nem nyertek országos szintű választást, és az azóta a CDU/CSU kisebbik partnereként kormányon eltöltött évek - a 2005-2009-es, a 2013-2017-es és a 2017 őszi Bundestag-választással kezdődött ciklus - még inkább megtépázták választói támogatottságukat.
Így az SPD, amely a 2002-es Bundestag-választáson még a szavazatok 38,5 százalékával végzett az első helyen, a legutóbbi felmérések szerint a szavazatok csupán 13-14 százalékára számíthatna, ha most vasárnap lenne a Bundestag-választás.
(MTI)
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready