2020. január 21., kedd, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Többen életüket vesztették az újabb iraki tüntetéseken22:18 Megkezdődött a balatoni nádaratás21:57 Salvini él a lehetőséggel, bíróság elé akar állni: "Contét és Di Maiót is viszem magammal"21:44 Február elején teszik közzé a Fidesszel kapcsolatos néppárti értékelést21:33 Kína megerősítette, hogy emberről emberre terjed az új koronavírus21:18 Idéntől csak hibridet gyárt az EU-s piacra a Suzuki Esztergomban20:53 Az ellenzék vezére szerint Putyin örökké hatalmon akar maradni20:50 Boroskancsók és névreszóló pálinkáspoharak a Turániában (x)20:32 Ismét többfelé lesz sűrű köd20:02 Kiengedték a Hableányt elgázoló szállodahajó ukrán kapitányát19:29 Tiltakoznak az ügyvédek bűnöző ügyfeleik "kártérítései" kifizetésének leállítása miatt - ők ugyanis nem nyerészkedők, dehogyis18:57 Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban18:15 Kiugrott kollégiumi szobájának ablakából egy debreceni egyetemista18:05 Láncra verve tartottak egy idős asszonyt a pincében - felfüggesztett elég lesz17:51 NJA: véget kell vetni a 10,5 éve zajló Budaházy-Hunnia büntetőügynek!
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai

Reklám

Binjámin Netanjáhu és felesége ma Lisszabonban megtekintette a portugáliai zsidók elleni 1506-os vérengzésnek emléket állító köztéri emlékművet. Az emlékmű megtekintésekor – újságírói kérdésre válaszolva – Netanjáhu felesége azt állította, hogy az izraeli igazságszolgáltatás ellene és a férje ellen inkvizíciót folytat. Netanjáhu lisszaboni útjának célja azonban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Irán ellen hangolása volt – írja a Jediot Áháronot című izraeli újság.
Zoom
Binjámin Netanjáhu és neje a lisszaboni emlékműnél (fotók: Kobi Gidon)
A 2006-ban fölállított lisszaboni inkvizíciós emlékmű mellett egy újságíró a Netanjáhu elleni vádirat benyújtására, illetve a nejét, Szárá Netanjáhut nemrégiben már el is marasztaló bírósági ítéletre célozva megkérdezte az izraeli miniszterelnök feleségét: „Ön szerint melyik inkvizíció a rosszabb, az, amelyet egykor a zsidók ellen műveltek vagy az, amelyet ön ellen folytatnak?” Bibiné válasza így hangzott: „Van ebben valami. Éppen ezért helyénvalónak tartom a kérdését. Örülök, hogy ön érti, hogy számunkra ez inkvizíció.”
Ezek után mi meg azt várjuk, hogy mikor állítanak emlékművet Jeruzsálemben a zsidó inkvizíció (az izraeli igazságszolgáltatás) által „meghurcolt” köztörvényes Netanjáhu házaspárnak.
Netanjáhu lisszaboni útjának legfontosabb célja azonban nem az inkvizíciós emlékmű meglátogatása volt, hanem a Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel megejtett baráti megbeszélés. Bibinek mindössze egy hete maradt hátra ahhoz, hogy a 120 tagú izraeli parlamentben maga mögé állítsa a kormányalakításhoz szükséges legalább 61 képviselőt. Csakhogy ez egyelőre nem nagyon sikerül neki, mert Beni Ganz, a Kék-fehér Párt és Jáír Lápid, a Van Jövő nevű párt vezetője egyaránt ódzkodik attól, hogy koalícióra lépjen egy olyan politikussal, aki ellen már megírták a vádiratot.
Zoom
Mike Pompeo és Binjámin Netanjáhu Lisszabonban
A Mike Pompeóval tartott tegnap esti megbeszélésének - Netanjáhu megfogalmazása szerint - első, második és harmadik legfontosabb témája az volt, hogy Amerikát még erélyesebb Irán elleni föllépésre sarkallja. A békegalamb Netanjáhu még az amerikai külügyminiszterrel való találkozó előtt újságírók előtt kijelentette:
Szerencsések vagyunk, hogy Trump Irán ellen a folyamatos nyomásgyakorlás politikáját alkalmazza. De miközben mi beszélünk, Irán egyre inkább kiterjeszti az agresszióját. Ők (mármint a perzsák – H. J.) igyekeznek lángra lobbantani a terepet ellenünk és az egész körzetet ellen Irántól kezdve Irakon, Szírián és Libanonon keresztül egészen a Gázai övezetig és Jemenig. Mi pedig védekezünk az agresszióival szemben.
A Trump által egyértelműen Izrael érdekében meghirdetett gazdasági szankciók az iráni lakosság elszegényedéséhez vezettek, s a perzsák az elmúlt hetekben a teheráni politikai vezetés elleni erőszakos tüntetésekkel adnak hangot az elkeseredettségüknek. Izrael és Amerika célja most a „perzsa tavasz” kierőszakolása. Más szóval, az Izrael megszálló, zsidótelepítő politikáját keresztező teheráni kormány belülről történő megbuktatása. Nézzük, mit mondott ezzel kapcsolatban Netanjáhu Lisszabonban: „Trumppal beszéltem erről, s elmondtam neki, hogy mi a véleményem (az iráni – H. J.) tüntetésekről. Semmi okunk nincs arra, hogy segítsünk nekik (mármint a tüntetőknek – H. J.), hanem inkább fokozni kell ezt a nyomásgyakorlást (a gazdasági szankciókat – H. J.). Örömmel vettem tudomásul, hogy tegnap Trump is határozottan így vélekedett”, mondta Lisszabonban Netanjáhu.
Hering J. – Kuruc.info
„Minden jogunk megvan Ciszjordánia bekebelezésére
„Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy annektálja a Jordán-völgyét” – jelentette ki Benjámin Netanjahu ügyvezető izraeli miniszterelnök csütörtök este Lisszabonban.
Mint mondta, a Ciszjordánia stratégiai jelentőségű részének a zsidó állam területéhez történő csatolásáról szóló javaslatát megvitatta Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel szerda esti találkozójukon a portugál a fővárosban.
Pompeónak úgy fogalmazott: „minden jogunk megvan erre, ha egyszer így döntenénk”. Az izraeli ügyvezető kormányfő beszélt arról is, hogy az amerikai tárcavezetővel egyetértettek a közös védelmi megállapodás kidolgozásában.
Az AP amerikai hírügynökség értékelése szerint a korrupciós vádak és belpolitikai bizonytalanság miatt nyomás alá került Netanjahu ettől a két kezdeményezéstől várja, hogy hatalmon maradhasson.
Izrael Ciszjordániát – a Golán-fennsíkkal, a Gázai övezettel és Kelet-Jeruzsálemmel együtt – az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban foglalta el, és a nemzetközi jog értelmében ezek hivatalosan azóta sem részei Izraelnek, hanem megszállt területek. A palesztinok Ciszjordánia és a Gázai övezet területén tervezik létrehozni leendő államukat. Ciszjordániában jelenleg mintegy 400 ezer zsidó telepes él.
(24.hu)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready