2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:22 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trudeau nem nyugszik, amíg nem éri el az ukrán gép lelövéséért a felelősségre vonást

Reklám

Iránnak vállalnia kell a teljes felelősséget és felelősségre vonhatónak kell lennie az ukrán repülőgép lelövéséért – közölte szombaton Ottawában tartott sajtótájékoztatóján Justin Trudeau kanadai kormányfő.
„Amit Irán beismert, nagyon súlyos. Egy polgári repülőgép lelövése iszonyatos. Iránnak a teljes felelősséget vállalnia kell” – jelentette ki a kormányfő.
„Kanada addig nem nyugszik, amíg el nem éri a felelősségre vonást, igazságszolgáltatást és az ügy lezárását, amely kijár a hozzátartozóknak”.
A kanadai kormányfő elmondta, hogy Haszan Róhánival folytatott szombati telefonbeszélgetésén kérte az iráni elnököt, hogy maradéktalanul tisztázzák az iráni rakétával tévedésből lelőtt ukrán utasszállító katasztrófáját.
Trudeau bejelentette, hogy kanadai nyomozók utaznak néhány óra múlva Teheránba, hogy „a jelenlétükkel is támogassák a kanadai családokat”. Hozzátette, hogy az irániak jelenleg együttműködnek a vízumok kiadásában.
Az IRNA hivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint a Trudeau-val folytatott telefonbeszélgetésben Róháni további vizsgálatot ígért a lelőtt gép ügyében.
Irán a nemzetközi szabályok keretében üdvözöl minden nemzetközi együttműködést az iráni légvédelem által nem szándékosan okozott repülőgép-szerencsétlenség ügyében – mondta az iráni elnök.
A két ország 2012-ben szakította meg egymással a diplomáciai kapcsolatokat.
Az iráni Forradalmi Gárda szombaton teljes felelősséget vállalt a gép lelövéséért, amelyet pilóta nélküli repülőgépnek néztek. A MAU ukrán nemzetközi légitársaság szerdán tévedésből lelőtt Boeing 737-es típusú gépének fedélzetén 176-an voltak – közöttük 57 kanadai állampolgár -, és valamennyien életüket veszítették a szerencsétlenségben.
A teheráni beismerés után az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) szombaton azt ajánlotta, hogy a légitársaságok kerüljék el az Irán területe feletti átrepülést.
Az EASA közlemény szerint „az összes rendelkezésre álló információ alapján azt ajánljuk, hogy a jelenlegi biztonsági légkörben elővigyázatosságból, további értesítésig kerüljék el Irán átrepülését bármilyen magasságban”.
Az Irak feletti átrepülés kerülésére vonatkozó ajánlás továbbra is érvényben van – tette hozzá az EASA.
A félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint a Forradalmi Gárda bejelentése után órákkal irániak tüntettek Teheránban az ország legfőbb méltóságai ellen.
A tiltakozók letépték az amerikai légitámadásban megölt Kászem Szulejmáni tábornok, a gárda Kudsz egysége parancsnokának képmását is. A kormányellenes tüntetésekről ritkán beszámoló Fársz szerint a tüntetésen 700-1000 ember vett részt.
Az EFE spanyol hírügynökség szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint is több százan tüntettek a teheráni műszaki egyetemnél, közöttük számos egyetemista.
„A (felelősök) lemondása nem elég, bíróság elé kell állítani őket”, illetve „haljanak meg a szégyen miatt” – skandálták a szemtanúk szerint a tüntetők.
„A halál a diktátorra” szlogen is elhangzott – Ali Hameneire, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjére utalva – a népszavazást is követelő tüntetők szájából.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready