2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trudeau nem nyugszik, amíg nem éri el az ukrán gép lelövéséért a felelősségre vonást

Reklám

Iránnak vállalnia kell a teljes felelősséget és felelősségre vonhatónak kell lennie az ukrán repülőgép lelövéséért – közölte szombaton Ottawában tartott sajtótájékoztatóján Justin Trudeau kanadai kormányfő.
„Amit Irán beismert, nagyon súlyos. Egy polgári repülőgép lelövése iszonyatos. Iránnak a teljes felelősséget vállalnia kell” – jelentette ki a kormányfő.
„Kanada addig nem nyugszik, amíg el nem éri a felelősségre vonást, igazságszolgáltatást és az ügy lezárását, amely kijár a hozzátartozóknak”.
A kanadai kormányfő elmondta, hogy Haszan Róhánival folytatott szombati telefonbeszélgetésén kérte az iráni elnököt, hogy maradéktalanul tisztázzák az iráni rakétával tévedésből lelőtt ukrán utasszállító katasztrófáját.
Trudeau bejelentette, hogy kanadai nyomozók utaznak néhány óra múlva Teheránba, hogy „a jelenlétükkel is támogassák a kanadai családokat”. Hozzátette, hogy az irániak jelenleg együttműködnek a vízumok kiadásában.
Az IRNA hivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint a Trudeau-val folytatott telefonbeszélgetésben Róháni további vizsgálatot ígért a lelőtt gép ügyében.
Irán a nemzetközi szabályok keretében üdvözöl minden nemzetközi együttműködést az iráni légvédelem által nem szándékosan okozott repülőgép-szerencsétlenség ügyében – mondta az iráni elnök.
A két ország 2012-ben szakította meg egymással a diplomáciai kapcsolatokat.
Az iráni Forradalmi Gárda szombaton teljes felelősséget vállalt a gép lelövéséért, amelyet pilóta nélküli repülőgépnek néztek. A MAU ukrán nemzetközi légitársaság szerdán tévedésből lelőtt Boeing 737-es típusú gépének fedélzetén 176-an voltak – közöttük 57 kanadai állampolgár -, és valamennyien életüket veszítették a szerencsétlenségben.
A teheráni beismerés után az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) szombaton azt ajánlotta, hogy a légitársaságok kerüljék el az Irán területe feletti átrepülést.
Az EASA közlemény szerint „az összes rendelkezésre álló információ alapján azt ajánljuk, hogy a jelenlegi biztonsági légkörben elővigyázatosságból, további értesítésig kerüljék el Irán átrepülését bármilyen magasságban”.
Az Irak feletti átrepülés kerülésére vonatkozó ajánlás továbbra is érvényben van – tette hozzá az EASA.
A félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint a Forradalmi Gárda bejelentése után órákkal irániak tüntettek Teheránban az ország legfőbb méltóságai ellen.
A tiltakozók letépték az amerikai légitámadásban megölt Kászem Szulejmáni tábornok, a gárda Kudsz egysége parancsnokának képmását is. A kormányellenes tüntetésekről ritkán beszámoló Fársz szerint a tüntetésen 700-1000 ember vett részt.
Az EFE spanyol hírügynökség szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint is több százan tüntettek a teheráni műszaki egyetemnél, közöttük számos egyetemista.
„A (felelősök) lemondása nem elég, bíróság elé kell állítani őket”, illetve „haljanak meg a szégyen miatt” – skandálták a szemtanúk szerint a tüntetők.
„A halál a diktátorra” szlogen is elhangzott – Ali Hameneire, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjére utalva – a népszavazást is követelő tüntetők szájából.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready