2020. február 17., hétfő, Donát, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:35 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek10:17 A magyarok közül szeretnének a legtöbben területeket visszakapni az országrabló szomszédoktól10:06 Washington megfenyegette a Huaweijel együttműködő országokat09:51 Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanügyletek miatt09:13 HVIM: köszönjük a Belügyminisztériumnak, és üzenünk az Indexnek08:42 Trump legújabb ötlete: Oroszország hagyjon fel a szíriai kormány támogatásával!08:12 Bíróság: jogszerűen tartottak házkutatást az ausztrál ABC-nél07:47 Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén07:33 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek jótékonysági koncerttel a bozóttüzek károsultjainak megsegítésére06:49 Antibiotikum-rezisztencia rontja a keskenyszájú orrszarvúk helyzetét22:12 Aleppó tartomány nagy részét visszafoglalták a szíriai kormányerők21:58 Nem jött be a budipaktum a CDU és a Baloldal között21:39 Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - "csak kipróbálta"21:25 Alacsony részvétel mellett izgalmak nélkül nyert a massza jobbikos jelöltje20:58 Meghalt az első tajvani koronavírus-fertőzött
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban

Reklám

A mindenféle beígért fejlesztések és béremelések ellenére a román egészségügyi rendszer még mindig az egyik legbetegebb intézményének számít, és ezt a bukaresti egyetemi kórház ismét bizonyította. A bukaresti egészségügyi igazgatóság összesen 21 ezer lejes (kb. másfél millió Ft) bírságot rótt ki, miután kiderült: a kórház személyzete rendszeresen a folyosókon „parkoltatja” az elhunyt betegek holttestét - írja a Főtér.ro.
A botrány még múlt héten robbant ki, amikor a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) orvosi ügyekben illetékes képviselője, Emanuel Ungureanu jelezte a rendellenességet, miszerint a letakart holttesteket hordágyon – vagy akár csak a padlón – pihentetik a folyosókon, többek között egy tűzlépcső előtt.
Zoom
Az egészségügyi igazgatóság vasárnap este közölte: a kórházra húszezer, az egyik betegszállítóra pedig ezer lejes bírságot rótt ki az ügy miatt. Az ellenőrzés során ugyanis megállapították, hogy a holttesteket valóban nem a megfelelő helyen tárolták.
Egyúttal 30 napos határidőt adott a kórháznak arra, hogy kialakítson egy megfelelő helyiséget a holttestek tárolására, és módosítsa az elhunyt betegek szállításának gyakorlatát.
A kórház egyébként belső vizsgálatot rendelt el, de ez nem állapított meg különösebb rendellenességet.
A kórház szerint ugyanis a hatályos törvények értelmében két óra áll rendelkezésre arra, hogy az elhunyt betegek testét elszállítsák a kórbonctanra arról az osztályról, ahol meghaltak. Mivel az egyik beteg a tizedik emeleten halt meg, addig helyezték el a holttestet a lépcső előtti félreeső részen, amíg a felvonó megérkezett.
Az ok: hogy ne legyen a páciensek és hozzátartozóik útjában...
Frissítés: további fotók a képviselő Fb-oldalán:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready