2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:01 Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Trianon évfordulójára12:52 Jó hír is van12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban09:01 Bezárják a börtönt, amely nem tudta visszatartani a Köpcöst
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Időnként holttestekkel is lehet találkozni egy bukaresti kórházban

Reklám

A mindenféle beígért fejlesztések és béremelések ellenére a román egészségügyi rendszer még mindig az egyik legbetegebb intézményének számít, és ezt a bukaresti egyetemi kórház ismét bizonyította. A bukaresti egészségügyi igazgatóság összesen 21 ezer lejes (kb. másfél millió Ft) bírságot rótt ki, miután kiderült: a kórház személyzete rendszeresen a folyosókon „parkoltatja” az elhunyt betegek holttestét - írja a Főtér.ro.
A botrány még múlt héten robbant ki, amikor a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) orvosi ügyekben illetékes képviselője, Emanuel Ungureanu jelezte a rendellenességet, miszerint a letakart holttesteket hordágyon – vagy akár csak a padlón – pihentetik a folyosókon, többek között egy tűzlépcső előtt.
Zoom
Az egészségügyi igazgatóság vasárnap este közölte: a kórházra húszezer, az egyik betegszállítóra pedig ezer lejes bírságot rótt ki az ügy miatt. Az ellenőrzés során ugyanis megállapították, hogy a holttesteket valóban nem a megfelelő helyen tárolták.
Egyúttal 30 napos határidőt adott a kórháznak arra, hogy kialakítson egy megfelelő helyiséget a holttestek tárolására, és módosítsa az elhunyt betegek szállításának gyakorlatát.
A kórház egyébként belső vizsgálatot rendelt el, de ez nem állapított meg különösebb rendellenességet.
A kórház szerint ugyanis a hatályos törvények értelmében két óra áll rendelkezésre arra, hogy az elhunyt betegek testét elszállítsák a kórbonctanra arról az osztályról, ahol meghaltak. Mivel az egyik beteg a tizedik emeleten halt meg, addig helyezték el a holttestet a lépcső előtti félreeső részen, amíg a felvonó megérkezett.
Az ok: hogy ne legyen a páciensek és hozzátartozóik útjában...
Frissítés: további fotók a képviselő Fb-oldalán:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready