2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Szerelmes e-mailekkel" bizonygatják Weinstein messzemenő ártatlanságát

Reklám

Nagy köz- és médiaérdeklődés közepette megkezdődött szerdán New Yorkban az öt szexuális bűncselekménnyel, köztük nemi erőszakkal vádolt Harvey Weinstein bírósági tárgyalása.
A 67 éves hollywoodi filmmogul ártatlanságát hangoztatja, tagadja, hogy szexuálisan zaklatott mintegy 80 nőt az elmúlt évtizedekben, és azt is, hogy 2006-ban és 2013-ban helytelen szexuális közeledést tanúsított volna két nőhöz. Minden esetről azt állítja, hogy a szexuális közeledés és az aktusok kölcsönös beleegyezésen alapultak.
Ha a 12 tagú esküdtszék bűnösnek találja, akár életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.
A manhattani bíróságon zajló tárgyalás vízválasztó a Me Too mozgalom számára, amely nyilvánosságra hozta a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos, szexuális zaklatást elkövető több száz ember ügyét. James Burke bíró azonban a múlt héten az esküdtszék tagjainak kiválasztásakor arra hívta fel a figyelmet, hogy a tárgyalás nem a mozgalomról való népszavazás, az esküdteknek a Weinstein-ügyről a bizonyítékok alapján kell dönteniük.
A tárgyaláson várhatóan vallomást fognak tenni a Weinsteint vádló nők, köztük Annabella Sciorra színésznő, akit a vádirat szerint az 1990-es években erőszakolt meg a producer. Bár ez a bűncselekmény elévült, a színésznőt tanúként hallgatják ki, hogy segítségével felrajzolják Weinsteinnek mint szexuális ragadozónak a magatartását.
"Mindannyian le fogják írni félelmüket, szégyenérzetüket és megaláztatásukat - azt a küzdelmet, amelyen keresztülmentek, hogy traumájukat leküzdjék és a világnak egy bátor arcot mutassanak" - mondta Hast, majd részletezte a vádakat.
Weinstein ügyvédjei minap tartott sajtóértekezletükön elmondták, hogy a védelem támadó stratégiát fog folytatni, bemutatva azt a Weinsteinhez intézett több tucat szerelmes e-mailt, amelyek szerintük azt mutatják, hogy a vádlott és néhány vádlója között kölcsönös beleegyezésen alapuló kapcsolat volt.
A tárgyalás több mint egy hónapig tart. A vádlott elítéléséhez az esküdtek egyhangú döntésére lesz szükség.
Weinstein ellen január elején vádat emeltek Los Angelesben is egy nő ellen elkövetett nemi erőszak és egy másik ellen elkövetett szexuális támadás miatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready