2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:22 NVB: nem lehet népszavazást tartani a nyugdíjemelésről19:39 Még mindig a pohártartó és a személyiségzavar a téma Molnár Ricsi perében19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

A világ vezetői "holoünnepséget" tartanak, miközben "Izraelben 100 ezer túlélő éhezik"

Reklám

„Emlékezünk a holokausztra – küzdünk az antiszemitizmus ellen” címmel, 34 ország államfőjének részvételével, a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban ma megkezdődik a Nemzetközi Holokauszt Fórum. Az Izrael, s személyesen Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök által főképpen politikai célok eléréséért megrendezett eseményen Áder János magyar államelnök és kísérete is jelen lesz. Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök követendő gesztust jelentett be Twitterén: lemond az ő maga és az általa vezetett ukrán küldöttség tagjai számára a Jád Vásémben fenntartott ülőhelyekről – írja a Válláh!Hádásot című hírportál.
Zoom
Vologyimir Zelenszkijt Zeév Elkin izraeli miniszter fogadja a lodi repülőtéren (fotó: Divvuáh Risoni)
Az ukrajnai elnök bejelentését megelőzően példátlan antiszemita megnyilvánulásra került sor ma reggel Jeruzsálemben, az Emlékezés hegyén levő Jád Vásém Holokauszt Emlékközpont bejáratával szemben: a mellükre sárga csillagot öltő, láthatóan másod- vagy harmadnemzedékes holokauszt-túlélők egy nagyméretű transzparensre angolul és a héberül a következőt írták:
Állítsátok le a „holokauszt-ünnepséget”! 100 000 holokauszt-túlélő éhezik.
Zoom
Fotó: Dávid Miháél Kohén
Nem elképzelhetetlen, hogy a ma korán reggel Jeruzsálembe érkezett Vologyimir Zelenszkij ukrajnai elnök tudomására jutott az Izraelben éhező százezernyi holokauszt-túlélő sanyarú sorsa, mert a komédiás államelnök Twitterén bejelentette: a jeruzsálemi Nemzetközi Holokauszt Fórumra érkezett kijevi küldöttség a holokauszt-túlélők javára lemond a Jád Vásém Emlékközpontban számukra fönntartott ülőhelyekről. „Tudomásunkra jutott, hogy sok holokauszt-túlélő nem jöhet el a fórumra, s ezért küldöttségünk átadja nekik a helyét, amiképpen ezt több izraeli miniszter is teszi” – jelentette be Twitter-oldalán a zsidó származású ukrán elnök.
Csakhogy nehéz a zsidók kedvébe járni, még akkor is, ha mindezt zsidó akarja tenni. A Jád Vásém vezetősége ma délelőtt ugyanis erélyesen bírálta Zelenszkij döntését. „Csodálkozunk Zelenszkij döntésén, mert előtte elmondtuk az elnöknek, hogy a legutóbbi napokban hozzánk forduló túlélők igenis kaptak meghívót. Sajnálatos, hogy az elnök ilyen lépést tett egy olyan eseménnyel kapcsolatban, amelynek címe: Emlékezünk a holokausztra – Küzdünk az antiszemitizmus ellen.
Hering J. – Kuruc.info
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready