2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:23 Irán: szabotázsakció áll a natanzi urándúsító telepen történt robbanás mögött20:05 Gyorstesztek tömeges alkalmazására készül a bajor kormány19:43 Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót19:22 Trump Kínát bírálta a járványkezelése miatt az ENSZ közgyűlésén19:05 Putyin elfogadta a Jelcin-korszak utolsó kormányzójának lemondását18:41 Egyetlen koronás eset miatt halasztják az EU-csúcsot18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

A világ vezetői "holoünnepséget" tartanak, miközben "Izraelben 100 ezer túlélő éhezik"

Reklám

„Emlékezünk a holokausztra – küzdünk az antiszemitizmus ellen” címmel, 34 ország államfőjének részvételével, a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban ma megkezdődik a Nemzetközi Holokauszt Fórum. Az Izrael, s személyesen Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök által főképpen politikai célok eléréséért megrendezett eseményen Áder János magyar államelnök és kísérete is jelen lesz. Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök követendő gesztust jelentett be Twitterén: lemond az ő maga és az általa vezetett ukrán küldöttség tagjai számára a Jád Vásémben fenntartott ülőhelyekről – írja a Válláh!Hádásot című hírportál.
Zoom
Vologyimir Zelenszkijt Zeév Elkin izraeli miniszter fogadja a lodi repülőtéren (fotó: Divvuáh Risoni)
Az ukrajnai elnök bejelentését megelőzően példátlan antiszemita megnyilvánulásra került sor ma reggel Jeruzsálemben, az Emlékezés hegyén levő Jád Vásém Holokauszt Emlékközpont bejáratával szemben: a mellükre sárga csillagot öltő, láthatóan másod- vagy harmadnemzedékes holokauszt-túlélők egy nagyméretű transzparensre angolul és a héberül a következőt írták:
Állítsátok le a „holokauszt-ünnepséget”! 100 000 holokauszt-túlélő éhezik.
Zoom
Fotó: Dávid Miháél Kohén
Nem elképzelhetetlen, hogy a ma korán reggel Jeruzsálembe érkezett Vologyimir Zelenszkij ukrajnai elnök tudomására jutott az Izraelben éhező százezernyi holokauszt-túlélő sanyarú sorsa, mert a komédiás államelnök Twitterén bejelentette: a jeruzsálemi Nemzetközi Holokauszt Fórumra érkezett kijevi küldöttség a holokauszt-túlélők javára lemond a Jád Vásém Emlékközpontban számukra fönntartott ülőhelyekről. „Tudomásunkra jutott, hogy sok holokauszt-túlélő nem jöhet el a fórumra, s ezért küldöttségünk átadja nekik a helyét, amiképpen ezt több izraeli miniszter is teszi” – jelentette be Twitter-oldalán a zsidó származású ukrán elnök.
Csakhogy nehéz a zsidók kedvébe járni, még akkor is, ha mindezt zsidó akarja tenni. A Jád Vásém vezetősége ma délelőtt ugyanis erélyesen bírálta Zelenszkij döntését. „Csodálkozunk Zelenszkij döntésén, mert előtte elmondtuk az elnöknek, hogy a legutóbbi napokban hozzánk forduló túlélők igenis kaptak meghívót. Sajnálatos, hogy az elnök ilyen lépést tett egy olyan eseménnyel kapcsolatban, amelynek címe: Emlékezünk a holokausztra – Küzdünk az antiszemitizmus ellen.
Hering J. – Kuruc.info
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready