2020. február 20., csütörtök, Aladár, Álmos, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:16 Késelés volt egy londoni mecsetben17:57 Közérdekű munkára ítéltek egy mentősre támadót, majd elmagyarázták, hogy az nem is enyhe büntetés17:45 Netanjahu az utolsó szöget is beveri a kétállami megoldás koporsójába17:35 Spanyolok (?) vertek meg egy jegyellenőrt a Keleti pályaudvarnál17:31 Amint konkrét lépések lehetősége merül fel a börtönbiznisz kapcsán, máris hevesen tiltakozik a kormány17:24 Zsidó erkölcsök: Spielberg lánya pornózik, ő meg örül neki - az más kérdés, kinek lesz gusztusa hozzá17:11 Történelmi mélyponton a lej az euróval szemben16:58 Tovább erősödik a szemkilövető: átlépett két szocialista fővárosi polgármester a DK-ba16:42 Kulcsár Gergely nagyon rossz lóra tett: azt hitte, a cipős akció után számíthat Auschwitz Peti együttérzésére16:15 Tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság gyanúsítottját tartóztatták le15:59 Megszólalt a nőverő alezredes: elsírta magát a képek láttán, de azért nem olyan súlyosak a sérülések15:48 Nem született megegyezés a szíriai feszültség csökkentéséről az ENSZ BT-ben15:11 Rengetegen vannak, ember! Nagyon sokan! - hüledeztek a Sályon tüntető cigányok a magyarok érkezésekor14:44 Vascsővel verte a polgármestert a "szegénységi pénz miatt" - de csak azért, mert téveszméktől szenvedett szegény13:57 A "terrorellenes népi háború", avagy a terror totális eluralkodása - az ujgur etnocídium
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Követelőző felvonulásba kezdtek Leszboszon a sáskák - a könnygáz segített nekik lenyugodni

Reklám

Mintegy kétezer migráns indult útnak hétfőn a görögországi Leszboszon található, túlzsúfolt móriai táborból a sziget központja, Mitilíni felé.
Útközben a „Szabadság, szabadság!” jelszót skandálták. Azt követelik a görög hatóságoktól, hogy azonnal szállítsák őket a görög szárazföldre, majd osszák szét őket az európai uniós tagállamok között.
A rendőrség többször felszólította a vonulókat, hogy forduljanak vissza a táborba, majd könnygázt vetett be – számolt be az ERT görög állami rádióadó. A migránsok közül sokan attól tartanak, hogy Athén visszaküldi őket Törökországba vagy a hazájukba.
A konzervatív görög kormány az elmúlt időszakban felgyorsította a menedékjogi kérelmek elbírálását, és bejelentette, hogy 1200 új határrendőrt küld a görög-török határon található Marica (Évrosz) folyóhoz, valamint az égei-tengeri görög szigetekre. A kabinet azt tervezi, hogy 2020 nyaráig bezárja a görög szigeteken található regisztrációs létesítményeket, és zárt kitoloncolási központokat hoz létre helyettük.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint jelentősen nőtt a Törökországból Görögország felé igyekvő migránsok száma. Míg 2018-ban alig több mint 50 ezren érkeztek illegális úton Görögországba, 2019-ben számuk már 74 600 volt.
A főbiztosság adatai szerint az év eleje óta naponta átlagosan százan kelnek át Törökországból a görög szigetekre, ahol több mint 41 ezer migráns él. Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz táborai túlzsúfoltak, és a helyi lakosság tüntetésekkel adott hangot elégedetlenségének. Az összesen 2840 férőhelyes móriai táborban és környékén például több mint 19 ezer embert szállásoltak el, köztük sok kiskorút.
Eközben a ciprusi hatóságok 80 migránsra bukkantak a sziget keleti partjainak közelében. Hajójukat egy rendőrségi csónak kísérte be Larnaca kikötőjébe – értesült az RIK ciprusi állami rádióadó. A hatóságok úgy vélik, hogy Szíriából vagy Libanonból indulhattak útnak.
Rendőrségi adatok szerint a múlt évben körülbelül tízezer migránst tartóztattak fel a sziget közelében. 2016-ban még 2936 volt számuk, 2017-ben 4582, 2018-ban pedig már 7761. Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök az Európai Unió segítségét kérte az ügyben.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready