2020. április 1., szerda, Hugó, Agád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:01 Egymás után a vírussal is összefogtak a ballibek: "erre van szükség ahhoz, hogy Orbán rendszere elinduljon a bukás felé"10:37 Kína holdjárója már több mint 424 métert haladt előre a Hold távoli oldalán10:12 Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, íme az első rész09:52 New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy hűtőkamionokban tárolják őket09:48 Újra megnyílt a balassagyarmati határátkelő az ingázók előtt09:37 Türkmenisztánban a torkánál ragadták meg a kérdést: egyszerűen "betiltották" a koronavírust09:17 Egy louisianai szektavezérnek "Isten azt mondta", ne törődjön a járvánnyal09:01 Tizenhárom éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata08:50 Fagyos idővel indult az április Erdélyben08:45 Még a végén a macskák számára is kijárási tilalmat rendelnek el08:31 Mától új menetrend szerint közlekednek a budapesti tömegközlekedés járatai08:04 Trump szerint "nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra07:43 Meghalt négy beteg, 525-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, minden megyében van koronavírusos07:32 Először volt hőhullám az Antarktiszon06:56 Több száz egyeddel ritkítja bölényállományát a Yellowstone Nemzeti Park
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Brit belügyminisztérium: a jövőbeni bevándorlási szabályok nem érintik a már Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárokat

Reklám

A brit kormány által 2021-től tervezett új bevándorlási szabályok nem érintik a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárokat - közölte csütörtök esti tájékoztatásában a brit belügyminisztérium.
A tárca előző nap ismertetett részletes tervezete szerint megfelelő állásajánlatra, az állásajánlatnak megfelelő szakképesítésre és angol nyelvtudásra lesz szükség a jövő évtől a külföldiek nagy-britanniai munkavállalásának engedélyezéséhez.
A konzervatív párti brit kormány az Európai Unióból és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes, pontozásos elbírálásra alapuló bevándorlási szabályozást kíván életbe léptetni a brit EU-tagság január 31-i megszűnése után kezdődött 11 havi átmeneti időszak lejártával, vagyis 2021 januárjától.
A londoni belügyminisztérium csütörtök este kiadott közleményében ugyanakkor leszögezte: a már Nagy-Britanniában élő és letelepedési engedélyért folyamodó külföldi EU-állampolgárok jogosultságaiban és jogi státusában semmilyen változás nem lesz az új bevándorlási szabályok életbe lépése után sem.
A minisztériumi tájékoztatás megerősíti, hogy azok az EU-állampolgárok - valamint az Európai Gazdasági Térség (EEA) és Svájc állampolgárai -, akik december 31-ig tartós, életvitelszerű letelepedés céljával Nagy-Britanniába érkeznek, családtagjaikkal együtt jogosultak tartózkodási engedélyért folyamodni a számukra kidolgozott letelepedési engedélyezési program keretében, és ebben az esetben a kérelem benyújtására kijelölt 2021. június 31-i határidő után is Nagy-Britanniában maradhatnak.
Az EEA-nak az EU-országok mellett az Európai Unióval szoros szerződéses együttműködést folytató Norvégia, Izland és Liechtenstein is tagja.
A brit belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a hivatalosan letelepedett jogi státusnak nevezett tartózkodási engedélyért eddig 3,2 millióan folyamodtak, és 2,9 millióan már meg is kapták a letelepedett státust.
A Nagy-Britanniában élő és maradni kívánó külföldi EU-állampolgároknak a letelepedett jogi státus megszerzéséhez személyazonosságukat kell hitelesen igazolniuk és azt, hogy életvitelszerűen tartózkodnak az országban. Emellett be kell jelenteniük, ha korábban elmarasztaló bírósági ítélet született ellenük bűncselekmény miatt.
A brit belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint azok az uniós, EEA- és svájci állampolgárok, akiknek már megvan a letelepedett jogi státusuk, vagy ennek megszerzésére jogosultak, legalább 2025. december 31-ig a hazájukban honos személyazonossági igazolvány felmutatásával is beutazhatnak Nagy-Britanniába.
Számukra e határidőn túl is lehetséges lesz a hazájukban kibocsátott személyi igazolvány használata a nagy-britanniai beutazáshoz, abban az esetben, ha ezek a személyazonosító okmányok megfelelnek a Nemzetközi Polgári Repülésügyi Szervezet (International Civil Aviation Organisation, ICAO) szabványainak - áll a brit belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatásában.
A tárca szerint ugyanakkor a nem Nagy-Britanniában élő EU-, EEA- és svájci állampolgárok esetében - jóllehet a rájuk vonatkozó útiokmány-előírások az idén még nem változnak - a brit kormány általánosságban szeretné megszüntetni a személyi igazolványok használatát a beutazáshoz.
A minisztérium hangsúlyozta: a részleteket, köztük e szabálymódosítás dátumát jóval a változás életbe lépése előtt ismertetni fogja, hogy az utazóknak bőségesen legyen idejük az előkészületekre.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready