Bezár!
2020. június 7., vasárnap, Róbert, Arianna, Kocsárd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:17 Műemlékek rombolását kritizáló cikk címe miatt kellett távoznia egy Pulitzer-díjas főszerkesztőnek09:02 Cápa ölt szörföst az ausztrál partoknál08:26 Csaknem 6,9 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma08:19 Washingtoni tüntetés: megvonnák a rendőrség forrásait, hogy négerek között osszák szét07:52 Négyszáz betolakodót ölel ideiglenesen a keblére Málta, de utána továbbadnák őket simogatásra07:29 Olajkitermelés-csökkentésben állapodtak meg az OPEC+ videóértekezletén06:53 Büntetőeljárás indítását szorgalmazzák Aján Tamás ellen23:51 Fulani faluban mészároltak egyenruhások Maliban23:25 A Mi Hazánk miatt akarta lemondani a megemlékezést Mirkóczki, de igencsak alászaladt23:14 Durva Izrael-gúnyrajzzal jelentkezett a Népszava karikaturistája22:45 Vonatbaleset Németországban: sínekre dőlt, égő fának hajtott a szerelvény, 150 utast kellett evakuálni22:20 CIszjordánia annektálása ellen tüntettek Tel-Avivban21:52 Szegény, zárkózott Lakatos Csaba szerelmi fájdalmában agyonverte élettársát21:37 Pedofilhálózatra csapott le a német rendőrség - a főbűnöst már kétszer elítélték korábban gyermekpornográfia birtoklásáért21:18 Fél évvel később lépnek hatályba a drónrendeletek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ezúttal négereknek hazudozott Biden, de megint lebukott

Reklám

Kampányfőnöke "helyesbíteni" kényszerült szerdán az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden egyik korábbi állítását, miszerint az 1970-es években letartóztatták őt Dél-Afrikában, amikor Nelson Mandela "polgárjogi harcossal", Dél-Afrika későbbi elnökével akart találkozni.
Biden ezt a történetet a hónap elején mesélte el először egy dél-karolinai kampányrendezvényen, és azóta is többször, több rendezvényen előadta az érdeklődő választóknak, hogy az 1970-es években letartóztatták őt Dél-Afrikában, amikor a börtönben sínylődő Nelson Mandela "polgárjogi harcoshoz" igyekezett.
A volt alelnök kampánymenedzsere, Kate Bedingfield szerdán bejelentette: a történettel Biden arra az epizódra utalt, amikor Dél-Afrikában a repülőtéren "elválasztották" őt fekete kollégáitól.
Dél-Karolinában – ahol e hétvégén lesznek a demokrata párti előválasztások – a demokrata szavazók mintegy 60 százaléka néger. Biden előttük beszélve minden alkalommal kiemelte a 2013-ban elhunyt dél-afrikai politikushoz fűződő személyes kapcsolatait. Részletesen elmondta, hogy – akkor még szenátorként – amerikai tisztségviselők, köztük "afroamerikai" politikusok küldöttségével tervezett látogatást a börtönben Mandelához. De mielőtt még ez megtörtént volna – mint fogalmazott –, "abban a nagy tisztességben volt részem, hogy letartóztattak az ENSZ-nagykövetünkkel együtt Soweto utcáin".
A Johannesburg mellett fekvő Soweto több mint 1200 kilométernyire esik attól a Robben Island börtönszigettől, ahol Mandela raboskodott.
A nevadai Las Vegasban négerek részvételével tartott egyik rendezvényen még azt fűzte hozzá, hogy "Mandela megköszönte" neki az "erőfeszítéseit". "Átölelt, és azt mondta, szeretném megköszönni. Mit? Hogy megpróbált találkozni velem. Azért tartóztatták le, mert engem akart látni" – ecsetelte a hallgatóságnak Biden.
Andrew Young, az Egyesült Államok akkori ENSZ-nagykövete cáfolta a történetet. A The Washington Post című lap nevetségesnek minősítette Bident, más lapok pedig arra emlékeztettek, hogy Biden egy 2013-ban kiadott közleményben ugyanezt a történetet "másképp idézte fel".
Amerikai kommentátorok emlékeztetnek arra, hogy a választási kampányban Biden már többször is "tévesen emlékezett eseményekre", "rosszul idézett fel tényeket", vagy egyszerűen csak összezavarodott. A hét elején például a dél-karolinai Charleston városában azzal fordult közönségéhez, hogy most, 2020-ban szenátori székre pályázik, kéri, támogassák őt ebben.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready