Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:41 Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!15:32 Megkezdődött Törökországban a volt Nissan-vezér ügyében vádolt hét ember pere15:05 Szoborrongálás Judapesten is: vörös festékkel öntötték le Horthy Szabadság téri emlékművét14:35 Milliárdokból adunk tiszta vizet és szívgyógyászati központot Ugandának - Szijjártó ettől várja, hogy majd otthon maradnak14:17 Nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, amiért drogot akart eladni13:47 Sorozatos rendőrségi bírságok a Mi Hazánk vezetőinek, Facebook-bejegyzésekért is13:32 Rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban a járvány súlyosbodása miatt12:50 Csak a fekete hableányok számítanak, pusztuljanak a rasszista halak!12:37 Szajhák tüntettek Berlinben - "pénzügyi támogatás" kell nekik12:22 Orbán: a migráció ügyében nem tudunk együttműködni a németekkel11:54 Elfogadták a 2021-es költségvetést11:51 Egyiptomi embercsempész ellen emeltek vádat - de nem a kairói, hanem a Komárom-Esztergom megyei főügyészségen11:32 Trans Soldiers Matter! - A kirekesztő dél-koreai hadsereg azonban sajnos nem így gondolja10:53 "Ne kelljen kétszer kimondani az igent!" - A Mi Hazánk Ifjainak elnöke a Kossuth Rádióban10:09 Lemondott a francia kormány
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Teherán: csak még elszántabbá tesznek minket az iráni tudósokat sújtó szankciók

Reklám

Irán folytatni fogja nukleáris fejlesztési programját annak ellenére, hogy az Egyesült Államok a héten több iráni tudós ellen szankciókat léptetett életbe - jelentette az iráni állami televízió pénteken az Iráni Atomenergia-ügynökség közleményére hivatkozva.
A közlemény leszögezte: a Washington által Madzsid Agaira és Amdzsád Szazgárra, az ügynökség két magas rangú tisztségviselőjére kirótt szankciók csupán még elszántabbá teszik őket erőfeszítéseikben. Mindazonáltal hozzátette azt is, hogy e szankciók a nemzetközi jogba ütköznek.
Az Agait és Szazgárt érintő szankciók mellett Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán azt is bejelentette, hogy a Fehér Ház visszavonja a szankciós felmentéseket azoktól az államoktól, amelyek együttműködnek Irán polgári atomprogramjával. Az amerikai döntés azokat az európai, orosz és kínai vállalatokat érinti, amelyek közreműködnek Irán polgári célú atomprogramjában, s eddig időről időre megújított felmentést kaptak az Iránnal együttműködőket sújtó amerikai szankciók alól. Legutóbb március végén újították meg a szankciós felmentéseket, s az újabb hosszabbítás e hét végén következett volna.
Pompeo tavaly decemberben már végleg megszüntette a fordói atomerőművel együttműködők szankciók alóli felmentését, de az Irán délnyugati részén található busehri atomerőművel, az évi 8 tonna nehézvizet előállító araki nehézvízüzemmel és a teheráni kísérleti atomreaktorral kooperálók szankciós mentesítését eddig fenntartotta. Ez szűnt meg most, kivéve egyelőre a busehri atomerőművel együttműködő külföldi vállalatokat.
Donald Trump amerikai elnök 2018-ban egyoldalúan felmondta a 2015-ben kötött többhatalmi megállapodást Irán atomprogramjáról, és visszaállította az iszlám köztársaságot sújtó szankciókat. Ezt követően Irán is fokozatosan felhagyott a megállapodásban vállalt kötelezettségeinek teljesítésével, egyebek közt az utóbbi egy évben az egyezményben megengedettnél nagyobb mennyiségben és fokon dúsított uránt.
Az iráni vezetés eközben többször leszögezte: hajlandó teljes mértékben visszatérni a megállapodás rendelkezéseinek betartásához a szankciók feloldása esetén.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready