2020. szeptember 28., hétfő, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:26 Müller: emelkedik a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma13:55 Merkel "titokban" meglátogatta Navalnijt a kórházban13:35 Puzsér szerint a nemzeti radikalizmus blöff és hóbort - a Mi Hazánk fővárosi alelnöke szállt vitába vele13:00 Kórkép a BLM Amerikájából12:13 Alagút- és a hídmosások miatt útlezárások lesznek éjszakánként Budapesten12:02 Peking egy dél-kínai muszlim nemzetiséggel szemben is korlátozásokat alkalmaz11:46 Polgármester-választás lesz vasárnap Cserdiben11:17 Olvasó: a Bibliai Sámson történetének feldolgozása11:03 Lengyelországban díjazták az Örök tél című filmet10:42 Egy kerületi bíró nyújtott segédkezet a TikToknak10:36 Vasvillával támadt kormánytisztviselőkre egy férfi Csongrád-Csanád megyében10:14 Felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit megrontás miatt Somogyban10:08 "Come on, fight!" - Kozák Mikike kemény gyerek09:54 Brassóban lövés tarkította a választást, Deveselunban halott szoci megválasztásával akadályozták meg Mohácsot09:41 Két nőt is elgázoltak a zebrán Budapesten - az egyiküket egy betegszállító
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

New York főügyésze keresetet nyújtott be az Országos Fegyverszövetség feloszlatására

Reklám

New York főügyésze, Letitia James perkeresetet nyújtott be a befolyásos fegyverlobbi, Országos Fegyverszövetség (NRA) ellen, azzal vádolva a szervezet elnökét és csúcsvezetőit, hogy dollármilliókat tulajdonítottak el a szervezettől. A főügyész egyúttal az NRA feloszlatását is javasolta.
Letitia James "a kapzsiság, a visszaélés és az égbekiáltó törvénytelenség táptalajának" minősítette az NRA-t, amely szerinte "évtizedeken keresztül ellenőrzés nélkül tevékenykedett, miközben csúcsvezetői milliókkal tömték meg a saját zsebüket". A 148 évvel ezelőtt alapított és több mint ötmillió tagot számláló NRA az amerikai politikai élet rendkívül befolyásos fegyverlobbija. Ennek ellenére nem lobbiszervezetként, hanem jótékonysági egyesületként jegyezték be, illetve az e csoportokra érvényes törvények szerint működhetett. Vezetője Wayne LaPierre, akit a többi vezetővel együtt a vádirat szerint eltulajdonított összegek - több tízmillió dollár - megtérítésére kötelezne a New York-i ügyészség.
A vádiratban LaPierre mellett a szervezet három másik vezetője szerepel: Josh Powell volt elnökhelyettes, John Frazer, a szervezet főtanácsnoka és Woody Phillips, a volt kincstárnok. Valamennyien "több állami és szövetségi törvényt sértettek meg", s nemcsak önmaguknak, hanem családtagjaiknak, barátaiknak és szövetségeseiknek is tekintélyes summákat juttattak. A vádirat szerint az elmúlt három évben mintegy 64 millió dollárt tulajdonítottak el a szervezettől.
A manhattani legfelsőbb bíróságon benyújtott kereset polgári pert irányoz elő, de Letitia James büntető pert is indítványozhat, bár egyelőre nem derült ki, hogy ez lenne a szándéka.
"Az NRA befolyása olyan erőteljes, hogy a szervezetet évtizedeken keresztül nem ellenőrizték" - olvasható az ügyésznő csütörtökön közzétett közleményében. Letitia James leszögezte, hogy mivel a szervezet a csalás és a visszaélés melegágya, ezért a feloszlatását is szorgalmazza.
"Egyetlen szervezet sem állhat a törvények felett" - hangsúlyozta az ügyésznő.
A New York-i ügyészség 2019 februárja óta folytatott nyomozást az NRA-nél feltételezett visszaélések ügyében.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready