Bezár!
2020. október 23., péntek, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Veres András püspök továbbra is "kiiktatná a gyakorlatból" a lombikprogramot22:33 Trump a CBS interjúja közben: na, ebből elég volt22:25 Görögországban az utcákon is kötelező lesz a maszkviselés22:11 Váratlan látogatást tett az orosz hírszerző szolgálat vezetője Minszkben21:50 Mit érdemel a cigány, aki agyonver, megerőszakol és felgyújt egy 88 éves, magatehetetlen magyar asszonyt? - Hát persze hogy büntetésenyhítést!21:37 Putyin: ha Navalnijt a hatóságok mérgezték volna meg, nem engedték volna külföldre21:21 Szigorítások Felvidéken, az iskolákat is bezárják20:56 Újabb zsidó tankönyv, újabb hatmillió forintunk - és mellé még egy kis ávósmosdatás is20:40 Túszokat ejtettek ártatlanék egy római migránsközpontban20:33 Németország újabb magyar megyéket minősített kockázatos területnek20:14 Egy kép, mely többet mond száz elemzésnél19:48 Számos hollywoodi híresség kiállt az SZFE mellett, de a legillusztrisabb támogatójuk most futott be19:08 Meghalt egy 15 éves fiatal a gyöngyösfalui kalandparkban18:30 Tisza István-szobrot avattak Cégénydányádon18:15 Zöld kutya született Szardínián
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bulgáriában felszámolták az útkereszteződésekben héderező tüntetők sátortáborait

Reklám

A bolgár rendőrség felszámolta péntek hajnalban az egy hónapja tiltakozó kormányellenes tüntetők sátortáborait Szófiában és a vidéki nagyvárosokban - jelentette a közszolgálati rádió.
A híradás szerint rendőrök tucatjai körülvették a sátortáborokat, távozásra szólították fel az embereket, majd kiszorították őket az általuk lezárt úttestekről. Összetűzések ugyan nem voltak, de a rendőrök néhány tüntetőt előállítottak.
A rendőrök felszámolták a sátortáborokat a főváros kulcsfontosságú kereszteződéseinél, köztük a Függetlenség terén, a szófiai egyetemnél és az Orlov hídnál. Hasonló rendőrségi intézkedések történtek Várnában, Plovdivban és Sztara Zagora közelében. A kordonokat nem távolították el, hogy a tüntetők ne tudják ismét lezárni az utakat.
A belügyminisztérium közleményében tudatta, hogy rendőrségi intézkedéssel helyreállította a közrendet, és minden, tüntetők által lezárt kereszteződésnél megindult a forgalom.
A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy többször jelezte: tiszteletben tartja és szavatolja a polgárok jogát a békés tiltakozáshoz, de a megmozdulások nem járhatnak más polgárok jogainak durva megsértésével.
Bulgária városaiban lassan egy hónapja tartanak a kormányellenes tüntetések. Július 9-én kezdődtek, a politikai porond több szereplője fogott össze, hogy kikényszerítse Bojko Boriszov miniszterelnök és jobbközép koalíciós kormányának távozását, és az előrehozott választások megrendezését. Követelik Ivan Gesev főügyész távozását is.
A demonstrálók oligarchákkal való összefonódással és maffiaszerű működéssel vádolják a kormányt. Szerintük Boriszov semmit nem tett az államigazgatásban burjánzó korrupció felszámolására, és nem szabott gátat az oligarchák befolyásának.
Rumen Radev baloldali államfő támogatja a tüntetők követeléseit, és egyetért velük abban, hogy Boriszovnak és Gesevnek távoznia kell.
A 61 éves Boriszov - aki egy kisebb megszakítással 2009 óta irányítja az országot harmadik miniszterelnöki ciklusban - nem enged a tiltakozók nyomásának, és nem hajlandó lemondani, de átalakította kormányát, öt minisztert menesztett.
A parlamenti választások jövő márciusban esedékesek Bulgáriában.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready