2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Felháborodva fogadták a hongkongi bolsik az amerikai szankciókat

Reklám

/Bővített hír./
Hongkong vezetése felháborodással reagált szombaton arra, hogy az amerikai kormányzat szankciókkal sújtotta a kínai különleges közigazgatási terület kormányzóját és egyes tisztségviselőit.
Edward Jau hongkongi kereskedelmi miniszter "vadnak, aránytalannak és észszerűtlennek" minősítette az amerikai büntetőintézkedéseket, amelyek Carrie Lamot és tíz hongkongi, illetve kínai tisztségviselőt sújtanak a nemrégiben bevezetett nemzetbiztonsági törvény miatt.
A tárcavezető figyelmeztetett, hogy az intézkedésnek negatív következményei lehetnek a távol-keleti pénzügyi központban tevékenykedő amerikai vállalatok számára.
A Kína hongkongi összekötő irodáját vezető Lo Hui-ning, aki szintén a szankciókkal sújtott tisztségviselők között van, közleményében barbárnak és durvának nevezte az amerikai intézkedéseket.
Azt írta: egyértelműen fény derült rá, hogy az amerikai politikusok a Kína-ellenes káoszt támogatják Hongkongban.
Lo megjegyezte: az ellene hozott szankciók azt mutatják, hogy jól végzi a dolgát országa és Hongkong érdekében.
Chris Tang, a város szintén szankciókkal sújtott rendőrfőnöke aláhúzta: az ő felelőssége az ország és Hongkong biztonságának fenntartása, és a büntető intézkedések semmit sem jelentenek számára.
Az amerikai pénzügyminisztérium indoklása szerint Lam és az érintett tisztségviselők aláásták Hongkong autonómiáját és korlátozták a lakosság szabadságjogait.
A szankciók Carrie Lam mellett sújtják még Chris Tang hongkongi rendőrfőnököt, John Lee biztonsági tárcavezetőt, Teresa Cseng igazságügyi minisztert és a Kínai Kommunista Párt, valamint a kínai kormány több vezető tisztségviselőjét, köztük Cseng Jenhsziungot, a hongkongi nemzetbiztonsági iroda vezetőjét is. A büntető intézkedések értelmében befagyasztják az érintettek esetleges amerikai vagyonát és megtiltják amerikai állampolgároknak és intézményeknek, hogy üzleti kapcsolatokat létesítsenek velük.
A Hongkongra vonatkozóan elfogadott kínai nemzetbiztonsági törvényt hevesen bíráló külföldi kormányok és nemzetközi szervezetek szerint a jogszabály nagyon komolyan csorbítja a volt brit koronagyarmat autonómiáját, és a valódi célja a helyi demokráciapárti mozgalom elfojtása.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready