2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bulgáriában a kormányellenes tiltakozások ellenére megőrizte népszerűségét a kormánykoalíció legnagyobb pártja

Reklám

A bolgár kormány ellen másfél hónapja tartó tüntetések ellenére megőrizte népszerűségét a kormánykoalíció legnagyobb pártja, a Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) - derült ki egy hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.
A Szova Harisz intézet által augusztus 19-25-e között készített felmérés a Trud című bolgár napilapban jelent meg.
Eszerint, ha most tartanának parlamenti választásokat, a GERB a szavazatok 17,8 százalékát szerezné meg. A párt július óta csupán három százalékpontot veszített népszerűségéből.
A második helyen továbbra is az ellenzéki Bolgár Szocialista Párt (BSZP) áll, amelyre a szavazók 15,7 százaléka voksolna, támogatottsága 3,5 százalékponttal növekedett.
Egy új párt, az egyre népszerűbb Van Ilyen Nép a voksok 10,1 százalékát gyűjtené be. Élén egy televíziós műsorvezető, Szlavi Trifonov áll. Júliushoz képest 4,9 százalékponttal többen támogatják.
A Mozgalom a Jogokért és Szabadságokért 5,9 százalékot szerezne.
Az ötödik helyen a kormánykoalíció tagja, a jobbközép Demokratikus Bulgária szerepel, 4,5 százalékkal.
A többi párt nem lépné át azt a küszöböt, amely szükséges a bejutáshoz a törvényhozásba.
A felmérésből kiderül, hogy a polgárok a politikusok közül leginkább Rumen Radev elnökben bíznak, a megkérdezettek 48,4 százaléka mondta ezt. A kormányfő, Bojko Boriszov csupán a hatodik 20,5 százalékos bizalmi indexszel.
Bulgáriában másfél hónapja folynak kormányellenes tüntetések, amelyek résztvevői a kormány, valamint Ivan Gesev főügyész távozását követelik. A kezdeményezéssel a megkérdezettek 48,3 százaléka ért egyet, 24,7 százalékuk támogatja, de kételyeket fogalmaz meg a szervezőkkel összefüggésben, 19,8 százalékuk pedig ellenzi a tiltakozó megmozdulásokat.
A megkérdezettek 35,2 százaléka szerint a parlamenti választásokat idejekorán, jövő márciusban kell megtartani, a megkérdezettek 47 százaléka ugyanakkor előrehozott választásokat szeretne.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready