2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mein Führer, komm zurück! - Számos német rendőrnek lenne megoldása az országot elárasztó sáskák ellen

Reklám

Felfüggesztettek munkájából 29 rendőrt "neonáci uszítás" vádjával a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában - jelentette be szerdán a tartomány belügyminisztere.
Zoom
Illusztráció: Der Westen
Herbert Reul elmondta, hogy az ügyben szerdán 200 rendőr mozgósításával házkutatást tartottak lakásokban és 34 rendőrőrsön, a többi között Essenben, Duisburgban és Oberhausenben. A felfüggesztett és fegyelmi eljárás alá vont rendőrök a WhatsApp azonnali üzenetküldő alkalmazás révén cseréltek egymás között "büntetőjogilag releváns" tartalmakat, például olyan fotómontázst, amely egy gázkamrába zárt "menekültet" ábrázol, de négerek agyonlövése és Adolf Hitler képe is felbukkant a megoldási javaslatok között.
"Először nem is akartam elhinni, hogy ilyen létezik" - nyafogott Düsseldorfban tartott rendkívüli tájékoztatóján Herbert Reul, akit a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint láthatóan megviselt az eset.
A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa kiemelte, hogy a feltárt anyagok "a legocsmányabb rasszista, neonáci uszítás" kategóriájába tartoznak, és terjesztésük "szégyen az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség számára".
A nyomozás eddigi adatai szerint a "gyűlöletet szító" anyagokat öt WhatsApp-csoportban terjesztették. Az első valószínűleg 2012 óta működött.
Az utolsó üzenet az idén augusztus 27-én jelent meg. Ezen a napon bukkantak rá az anyagokra az egyik rendőr telefonján, amelyet egy másik, a fegyelmi ügytől független nyomozásban vizsgáltak át.
Herbert Reul hangsúlyozta: mindent megtesz azért, hogy a felfüggesztett rendőrök ne kerüljenek többé szolgálatba. "Szélsőjobboldaliaknak semmi keresnivalójuk nincsen az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség kötelékében" - mondta a miniszter. Hozzátette, hogy külön miniszteri megbízott foglalkozik majd a tartományi rendőrségénél mutatkozó "szélsőjobboldali tendenciákkal". Mint mondta, azzal kell számolni, hogy további ügyek is a felszínre bukkannak.
A német rendvédelmi szerveknél működő legnagyobb munkavállalói érdekképviselet, a Rendőrszakszervezet (GdP) tartományi szervezete is elítélte a történteket. "Tűrhetetlen, hogy radikális jobboldali, idegenellenes tartalmakat cserélgető emberek dolgoznak a rendőrségnél, hiszen a szélsőjobboldaliság elleni küzdelem hozzátartozik a rendőrség DNS-éhez" - idézett közleményükből a WDR.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready