2020. október 27., kedd, Bese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:58 Évente több mint 200 ezer tonna műanyag kerül a Földközi-tengerbe19:47 Horvátországban elrendelték az egészségügy mozgósítását19:28 Lukasenka a tüntető diákok "eltávolítását" kérte18:52 Megint beindult a BLM-buli, miután a rendőrök agyonlőttek egy késsel feléjük szaladó négert Philadelphiában18:35 Már '56 emlékének ápolása sem felel meg a Facebook "közösségi" alapelveinek - letiltották a Mi Hazánk oldalát18:03 Nagy ritkán még ez is előfordul: súlyosbították a magyargyilkolással próbálkozó cigány bokszoló büntetését17:17 Ez a visszaeső cigány gázolta halálra tökrészegen a motoros házaspárt Dusnoknál16:24 Vidnyánszky tesztje is pozitív lett15:46 "Szorítunk Trump újabb győzelméért" - Orbán kitüntette Cornsteint15:08 Biden időnként azt hiszi, Bush az ellenfele14:40 Román államtitkár: az egészségügyi rendszer működése a katasztrófahelyzetek logikájához közelít14:23 Országos tisztifőorvos: rendkívül intenzíven terjed a járvány14:09 Felavatták Bush szobrát a Szabadság téren13:50 "Ott marad, ahova teszed" - 400 euróért árult Facebookon egy 23 éves lányt egy szatmári cigánybűnöző13:18 A japán kormány elfogadta az ingyenes oltást lehetővé tévő törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Holotúlélői kort élt meg egy szélsőséges bangladesi iszlamista vezető

Reklám

Életének 103. évében elhunyt pénteken Ahmad Safi, a Hefazat-e-Iszlam Banglades nevű szélsőséges bangladesi iszlamista csoport vezetője, egy nappal azután, hogy lemondott az általa évtizedekig vezetett iszlám iskola igazgatói posztjáról.
A hírt Mufti Fajezullah, az ultraiszlamista Hefazat egyik vezetője közölte az EFE spanyol hírügynökséggel. Fajezullah elmondta, hogy Safi sok egészségügyi komplikációval küzdött idős korából fakadóan.
Safi 2013-ban vonult be a politikai színtérre, amikor is egy több ezer diákból álló tüntetést vezetett olyan követelésekkel, mint az ateisták elleni büntetőeljárás, halálbüntetés istenkáromlásért, vagy hogy hatósági megtorlás járjon azért, ha különböző nemű személyek találkoznak egymással nyilvánosan. A javarészt a kormány ellen irányuló tiltakozás végül vérengzésbe torkollott, miután a rendőrség elkezdte eltávolítani Safi követőit a főváros, Dakka legfőbb üzletközpontjából. Jogvédők szerint a két napig tartó erőszakos fellépés során 58 ember, köztük a biztonsági erők hét tagja vesztette életét.
A magát vallási szerveződésekből álló, politikamentes csoportosulásként meghatározó Hefazat azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy 2017-ben követelte a bangladesi hatóságoktól az igazságosság görög istennője, Themisz szobrának eltávolítását a legfelsőbb bíróság épületéből Dakkában, mivel a Hefazat szerint Themisznek nincs köze az iszlámhoz.
Bár a Hefazat szoros kapcsolatban áll Sejk Haszina bangladesi miniszterelnök kormányával, Safiék számos bírálatot kaptak a világi közösségtől és a nőjogi aktivistáktól a különböző kérdésekben vallott vaskalapos álláspontjuk miatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready