2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ausztráliában is a jobboldali radikalizmus erősödése miatt aggódik a rendőrség

Ausztráliában erősödik a szélsőjobboldaliság a lakosok körében, egyre több fiatal radikalizálódik, internetes forrásokból merítve ismereteiket - figyelmeztetett egy szenátusi bizottságnak tett jelentésében kedden Ian McCartney, az Ausztráliai Szövetségi Rendőrség (AFP) helyettes parancsnoka.
Azt is kijelentette, hogy az iszlamista hátterű terrorizmus még mindig a legnagyobb veszély jelenti az ország nemzetbiztonságára nézve.
Az AAP hírügynökség szerint McCartney arról beszélt, hogy a nyomozó hatóságoknak egyre gyakrabban van dolguk a szélsőjobboldali irányzat híveivel, ami "valós és folyamatos" veszélyt jelent. Aggasztónak nevezte, hogy a fiatalok radikalizálódása nagyon agresszívan zajlik. Nem kívánta számszerűsíteni, hogy hány ilyen esettel van dolga a rendőrségnek, hogy ne sodorja veszélybe a folyamatban lévő ügyeket.
Az ausztrál hírszerzés (ASIO) a múlt hónapban közölte, hogy a szélsőjobboldali radikalizmus jelenleg a terrorellenes hatóságok munkájának mintegy negyven százalékát köti le, míg 2016-ban ez az arány 16 százalékos volt.
Mike Burgess, az ASIO főigazgatója a szervezet éves jelentésében azt írta a múlt héten, hogy a jobboldali radikalizmus szervezetebbé, körmönfontabbá és tevőlegesebbé vált. A koronavírus-járvány lendületet adott a szélsőjobboldali ideológiának, mivel hívei a kormány intézkedéseiben a globalizmus, a multikulturalizmus és a demokrácia kudarcának bizonyítékát látják. A szélsőjobboldali csoportok elkerülhetetlenné tartják a társadalom összeomlását és a "faji háború" kitörését.
A jobboldali radikálisok azután kerültek az ausztrál biztonsági szolgálatok figyelmének középpontjába, hogy tavaly márciusban egy ausztrál férfi 51 embert ölt meg egy mecsetben az új-zélandi Christchurchben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready