2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

"A parlamentet lehet egyszerűen csak színháznak nevezni, hogy Netanjahu azt állíthassa, Izrael továbbra is demokrácia"

Az izraeli törvényhozás kormánypárti elnöke formai okokból semmisnek nyilvánította az ellenzék győzelmét a vizsgálóbizottság felállításáról a korrupciógyanús tengeralattjáró-vásárlások ügyében, majd új szavazást rendelt el, amelyen az ellenzéki indítvány már elbukott - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.
A törvényhozók először 25:23 arányban elfogadták az ellenzék javaslatát a parlamenti vizsgálóbizottság felállításáról és a haditengerészeti közbeszerzések korrupciógyanús ügyleteinek feltárásáról. Az ügyben Benjámin Netanjahu kormányfő több közeli munkatársa ellen már vádiratot készített az ügyészség, Aviháj Mandelblit főügyész azonban nem engedélyezte a miniszterelnök elleni nyomozást, mert szerinte nincsenek bizonyítékok a politikus érintettségére.
A vádiratok szerint a tengerészet több főtisztje, valamint több üzletember kenőpénzt kapott egy német hajóépítő cégtől a több milliárd sékeles haditengerészeti közbeszerzésekért.
Az ellenzék által beterjesztett javaslat elfogadása esélytelennek tűnt, miután a Benjámin Netanjahu pártjával, a Likuddal együtt kormányzó, Beni Ganz vezette Kék-Fehér párt közölte, hogy nem támogatja a kezdeményezést, de meglepetésre 25 képviselő megszavazta a javaslatot, amelyet 23-an elleneztek.
Ezután Jarív Levin házelnök, a Likud politikusa arra hivatkozva, hogy az ügyben név szerinti szavazásra van szükség, semmisnek nyilvánította a kneszet döntését és új szavazást írt ki.
Miki Zohár, a Likud frakcióvezetője szerint a koalíciós kormányt támogató képviselők nem tudták, hogy szavazniuk kell, mert elektronikus szavazás helyett név szerinti szavazást kértek, és várták a nevük kiírását. Szerinte Jarív Levin tévedett, amikor rendes szavazást rendelt el, és ezért kellett új szavazást kiírni. Ezt a voksolást az ellenzéki képviselők bojkottálták, a koalíció képviselői pedig 44:0 arányban leszavazták az ügy parlamenti feltárását és kivizsgálását szolgáló javaslatot.
"A legfelsőbb bírósághoz fordulunk" - ígérte Nicán Horovic, az ellenzéki liberális Merec párt vezetője. "Nem fogják ellopni a szavazatokat a kneszetben" - tette hozzá.
"Amikor a parlamenti választási eredmények nem felelnek meg Netanjahunak, akkor szintén név szerinti szavazást kér?" - írta a Twitter közösségi portálon az ellenzéki jobboldali nacionalista Izrael a Hazánk (Jiszrael Béténu) pártot vezető Avigdor Liberman, utalva a házelnök indokaira.
"Nyolc éve vagyok a kneszet tagja. Ezalatt soha nem töröltek utólag szavazást. Beszéltem ennek a háznak a legrégebben szolgáló tagjaival, egyikük sem emlékszik ilyesmire. A kneszet történetében a kneszet elnöke soha nem törölte a szavazást egy olyan ülésen, amelyet még csak nem is ő vezetett. Ha törölheti a szavazatokat, be is zárhatja a kneszetet. Nincs rá többé szükség" - mondta Jaír Lapid, az ellenzéki Van Jövő (Jes Atíd) párt elnöke az ügyről. "A parlamentet lehet egyszerűen csak színháznak nevezni, hogy Netanjahu körbejárhassa a világot, és azt állíthassa, Izrael továbbra is demokrácia" - tette hozzá a centrista politikus.
Ugyanakkor az ülést levezető ellenzéki Manszur Abbász - a kneszet alelnöke az Arab pártok közös listájáról - támogatta Jarív Levin döntését, és közös nyilatkozatban jelentették ki: "Helyes volt az első szavazás eredményét törölni".
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready