Michigan egyik megyéjében újraszámolták a voksokat. A számítógép szoftverjének "meghibásodása" miatt ugyanis Joe Biden győzelmét mutatták ki. (Érdekes, hogy nem Trump javára történt a "meghibásodás" - a szerk.) Az újraszámolás Donald Trump győzelmét hozta, aki így több mint kétezerrel több vokssal gyarapodott.
Zoom
Fotó: Getty Images / Kent Nishimura
A Republikánus Párt Országos Bizottságának (RNC, a párt vezető szerve) elnöke, Ronna McDaniel még pénteken este a párt michigani elnökével, Laura Coxszal tartott közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a számítógépes rendszer szoftverhibája miatt Michigan egyik megyéjében a Donald Trumpra leadott voksok közül hatezret Joe Biden javára írtak.
Cox elmondta, hogy a hibát észrevették, a szavazatokat kézzel átszámolták, de a republikánusok élnek a gyanúperrel, hogy a tagállam többi megyéjében is előfordulhatott ilyen "hiba". A többi 47 megyében ugyanis szintén ugyanezt a szoftvert használták, írja az MTI.
Korábban írtuk: Átvándorolt pár ezer szavazat Trumptól Bidenhez, de csak szoftverhiba miatt...
A Republikánus Nemzeti Bizottság elnöke, Ronna McDaniel és a Michigan GOP elnöke, Laura Cox pénteken sajtótájékoztatót tartott a szabálytalanságokról és egy szoftverhibáról, amely miatt a 6000 republikánusokra leadott szavazat a demokratákhoz „vándorolt” – írja a The Daily Wire nyomán a Mandiner.
Cox szerint a hibát megtalálták és kijavították, miután a megyében kézzel számlálták a szavazatokat. Mivel ugyanazt a szoftvert, ugyanazon beállítások szerint használták az állam 47 másik megyéjében is, mindez felveti további "tévedések" lehetőségét, amelyek megtörténhettek Michigan államban...