Bezár!
2021. március 1., hétfő, Albin, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:48 Több mint négyszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén08:29 Az irániaknak nem lesz atomfegyverük sem megállapodással, sem anélkül - mondta Netanjahu az amerikai barátjának08:08 A zsidók már bevallottan "szinte hetente" támadják Szíriát07:46 Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert őt is megvendégelte a miniszterelnök fia07:35 Itt a hideg, behúzódnak a rágcsálók (x)07:24 Negyventonnás ámbráscettetemet találtak a kínai tengerparton06:52 Szinte érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben23:09 Az elmúlt harminc évben csökkent a fagyos napok száma22:49 Irán most nem tárgyal22:21 A Dél-afrikai Köztársaságnak nagyon megtetszett a Johnson and Johnson-vakcina22:07 Élvezetből ölt a néger - Heti progresszió (LXIX. rész)21:35 A francia koronaigazolvány a negatív PCR-tesztet is fel fogja tüntetni21:03 Tizennyolc embert lőtt agyon a mianmari rendőrség oszlatás közben20:47 Törökország és Irán kölcsönösen bekérette egymás nagykövetét20:25 Szijjártó: rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Trump tovább pedálozik: rákos betegségnek nevezték és üldözni fogják az izraeli megszállás elleni mozgalmat

Reklám

Az Egyesült Államok ezentúl antiszemitának fogja tekinteni a Bojkott, tőkekivonás, szankciók (BDS) nevű, Izraellel szembeni nemzetközi mozgalmat - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtökön Jeruzsálemben.
Zoom
Pompeo közölte, hogy Washington be fogja szüntetni azoknak a csoportoknak a finanszírozását, amelyek kapcsolatban állnak az izraeli termékek bojkottját szorgalmazó mozgalommal, amely a palesztinokkal szembeni bánásmód miatt szorgalmazza Izrael megbüntetését.
"Antiszemitának fogjuk tekinteni a nemzetközi BDS mozgalmat" - mondta Pompeo, miután találkozott Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel.
"Azonnali lépéseket teszünk, hogy azonosítsuk azokat a szervezeteket, amelyek kapcsolatban állnak a gyűlöletes BDS-szel, és megvonjuk az amerikai kormány támogatását az ilyen csoportoktól" - tette hozzá a külügyminiszter. "Ennek itt az ideje" - húzta alá az amerikai külügyminiszter, egyúttal rákos betegségnek nevezve a BDS-t.
Benjámin Netanjahu köszönetet mondott Pompeónak és az amerikai elnöknek, Donald Trumpnak az elmúlt négy évben nyújtott támogatásukért, beleértve a "júdeai és szamariai zsidó telepek jogi státuszának elismerését".
Netanjahu Pompeo egy évvel ezelőtti bejelentésére utalt, amely szerint Washington a nemzetközi közösség nagy részével ellentétben a továbbiakban nem tekinti a nemzetközi joggal ellentétesnek a ciszjordániai zsidó telepeket.
Első ízben látogat el amerikai külügyminiszter egy ciszjordániai településre csütörtökön, ezzel kiváltva palesztinok felháborodását és tiltakozását.
Frissítés: illegális telepeket "ajándékoztak" a zsidóknak
Első alkalommal izraeli telepeket látogatott meg a palesztin Ciszjordániában amerikai külügyminiszter Mike Pompeo személyében - jelentette a helyi média csütörtökön.
Mike Pompeo izraeli útjának második napján, jeruzsálemi tárgyalásai után megtekintette a Rámalláh közelében, Jeruzsálemtől mintegy 15 kilométerre található, Piszgot nevű ciszjordániai pincészetet. Ezzel a szimbolikus lépéssel amerikai külügyminiszter első ízben látogatott el egy izraeli telepre, az 1967-ben Jordániától elfoglalt területen létrehozott, Saár Binyamin nevű telepesfaluban található vállalkozáshoz.
A palesztinok széles körben elítélték az amerikai külügyminiszter vizitjét, mert úgy vélik, hogy ezzel az amerikai kormányzat jóváhagyja az izraeli jogsértést, ugyanis a nemzetközi jog nem engedélyezi megszállt területre civil lakosság telepítését, és ott gazdasági vállalkozások létrehozását.
Pompeo a főként palesztinok lakta Ciszjordániában szintén látogatást tervez a közszolgálati rádió jelentése szerint a Jerikó közelében található Kaszr-el-Jehudba, a Jordán folyónak ahhoz a partszakaszához, ahol a keresztény hagyomány szerint Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust. Ez ugyanakkor az a hely is, ahol a zsidó hagyomány szerint az izraeli törzsek átkeltek honfoglalásuk idején a Jordánon, és ahonnan Illés próféta felment a mennybe. A partszakaszt az izraeli hadsereg néhány éve megtisztította a taposóaknáktól, és turisztikai látványossággá, nemzeti parkká alakították, amelyet elsősorban keresztények látogatnak.
Ciszjordánia után az 1967-ben Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkra utazik helikopteren az amerikai külügyminiszter. Ez az első alkalom, hogy magas rangú amerikai tisztviselő felkeresi a stratégiai fennsíkot, mióta 2019 márciusában az amerikai kormány elismerte Izrael Golán-fennsík feletti szuverenitását. A Golán-fennsíkon Pompeo Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter kíséretében a Bental-hegy kilátóját látogatja meg, ahonnan kiválóan látható a fennsík szíriai, keleti oldala, valamint a határ vonala, ahol 1973-ban, a jóm-kipúri háború idején különösen véres harcok folytak.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready