2020. december 1., kedd, Elza, Ede napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:00 A franciaországi fiatal muszlimok 57%-a szerint a saría fontosabb, mint az ország törvényei10:55 A Focke-Wulf 190 A szériájának jelentősebb fejlesztései10:44 Mi Hazánk: külhoni magyar szerzőket az iskolai könyvtárakba!10:00 Cohenvid-19: a második hullámú judeobolsevizmus és a nagy gazdasági lenullázás09:40 Tanulás helyett inkább kábítószert árult az iskolában09:37 154 halott, 3951-gyel több fertőzött, 662-en vannak lélegeztetőgépen09:22 Szerbia az orosz oltóanyagot teszteli09:16 Véroxigénmérővel fontos adatokat kaphatsz, hatalmas segítség (x)08:53 Hamilton-mentes napok következnek08:02 Lengyel kormányszóvivő: Varsó és Budapest a német EU-elnökség új javaslataira vár07:44 Szilágyi Liliána nem indul a tokiói olimpián07:32 Törökország kiterjeszti a kijárási korlátozás időtartamát06:56 A tűzeset óta először énekel a kórus a Notre-Dame-ban szenteste22:46 A franciáknak csak 41%-a akarja beoltatni magát - miniszterelnök: "lesznek emberek, akiket majd meg kell győzni"22:31 Brit egészségügyi miniszter: ellenőrzés alatt a járvány
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Moszkva garanciákat akar a Nyitott égbolt-ügyben

Oroszország garanciákat akar a Nyitott égbolt szerződés megmaradó részes államaitól arra, hogy az Egyesült Államok kilépése után is biztosítják egész területük, így az amerikai objektumok feletti átrepülést, és hogy orosz területekről készült légi felvételeket nem adnak át Washingtonnak - közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium.
A moszkvai diplomáciai tárca abból az alkalomból bocsátott ki állásfoglalást, hogy korábbi közlések szerint az Egyesült Államok vasárnaptól nem lesz többé a megállapodás részes állama.
Az amerikai kormányzat május 21-én jelentette be a szerződésből való kilépésre vonatkozó szándékát, amitől számítva fél évvel később a többi partner hivatalos értesítése nélkül is távozhat.
"A Nyitott égbolt szerződésből kilépve az amerikai fél arra számít, hogy szövetségesei egyfelől akadályozni fogják az Egyesült Államok európai katonai objektumai feletti megfigyelő repüléseket, másfelől pedig hogy megosztják majd Washingtonnal az orosz területek fotózásakor készült anyagaikat" - állt a dokumentumban, amely leszögezte: "Ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan Oroszország számára".
A minisztérium közölte: Moszkva szilárd garanciákat kíván elérni a megmaradó részes államoktól arra vonatkozóan, hogy biztosítani fogják egész területük megfigyelésének lehetőségét, és hogy a megfigyelő repülések anyagait nem adják át olyan harmadik országoknak, amelyek nem részesei a szerződésnek. A tárca szerint Washington lépése sem Európa, sem az Egyesült Államok biztonságát nem erősítette meg.
A dokumentum rámutatott: Moszkva válaszlépése attól függ majd, hogy a többi részes ország nyilatkozatai mennyire felelnek meg annak, amit tesznek.
"Oroszország és szövetségeseink érdekeiből kiindulva fogjuk meghozni a megfelelő döntést" - hangzott a nyilatkozat.
Az 1992-ben aláírt és 2002-ben hatályba lépett szerződésnek 35 európai és észak-amerikai részes állama van. Rendelkezései alapján az utóbbi másfél évtized során több mint 1200 ellenőrző repülést hajtottak végre, amelyek egyik fő célja a bizalomerősítés, a leszerelési egyezmények betartásának ellenőrzése. A partnerek a szerződést a műholdas felderítő eszközök tökéletesedése ellenére is hasznosnak tartják.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready