Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben13:53 Állítólag 100 százalékos a második orosz oltóanyag immunológiai hatékonysága13:24 Idővel az egész országot egy nagy buzifesztivállá változtatnák a fővárosi aberráltak12:55 Kuncogó zsidók Sas József temetésén
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kevés a néger és a latino az amerikai elitgimnáziumokban, a koronavírus jó ürügy a beavatkozásra

Reklám

Szigorú felvételik helyett lottórendszerrel segítenék a feketéket és latinókat az ázsiai származású diákokkal teli amerikai elitgimnáziumokba.
A San Franciscóban működő Lowell Gimnázium az ország legkiválóbb iskolái közé tartozik, a diákokat szigorúan addigi iskolai eredményeik alapján vették fel az intézménybe – eddig. Az idei koronavírus-járványra hivatkozva (tudniillik nem állnak rendelkezésre az erősorrendről eddig döntő ún. SBAC-pontszámok, ezért kellett valami "más" megoldás... - a szerk.) viszont a demokrata vezetésű város oktatási illetékesei alapjaiban változtatták meg a felvételi rendszert: egyszerűen lottószisztémát vezetnek be a következő évre, szerencsejátékos alapokra helyezve a bejutást. A San Franciscóban élő diákoknak csak egy egységes jelentkezési lapot kell kitölteniük, amelyen több iskolát is megjelölhetnek, és a szabad helyek függvényében veszik fel őket az általuk megjelölt intézmények egyikébe. Ha túljelentkezés van, random lottószerű eljárással dől el, kit vesznek fel és kit nem.
A CBS San Francisco-i kiadásának cikke szerint egyes szülőknek nem tetszik az eljárás, mondván, a gyerekeik keményen tanultak, hogy a Lowellbe jelentkezhessenek, és most mégse lesz több esélyük bejutni, mint bárki másnak. A portál kitér arra is, hogy a Lowellben alig 2 százalék a feketék aránya. Ennek kapcsán az iskolaigazgató, Dacotah Swett elmondta: „Bárcsak nagyobb campusunk lenne. Nagyon szeretném, ha az összes diákot felvehetnénk.”
Az iskolában ugyanakkor több mint hatvanszázalékos az ázsiai származásúak aránya – a lottórendszer a hagyományosan szorgalmas és jól teljesítő ázsiai családokat és sarjaikat sújtaná a legjobban. Az ígéretek szerint csak egy évfolyamra szólna a lottórendszer, de vannak, akik szerint ez lesz az új végleges megoldás, abból a célból, hogy az iskola „sokszínűbb" legyen a jövőben.
Hasonló változások zajlanak a Virginiában, Washington DC közelében működő Thomas Jefferson Tudományos és Technológiai Gimnáziumban is, ami egyes felmérések szerint az USA legjobb középiskolája.
Az itteni megyei oktatási hivatal régóta küzd azért, hogy több fekete és latino diák kerüljön be az elitgimnáziumba. Most azt közölték, hogy eltörlik az eddigi egységes felvételi tesztet, és a tervek szerint lottórendszert vezetnének be, ami nyitva állna bármely diák előtt, aki egy bizonyos jegyátlagot el tud érni.
A döntés ellen a Thomas Jeffersonba járó diákok és szüleik tiltakoztak, sőt, pert is indítottak a teszt megtartása érdekében. Egy hetedikes gyermek apja, Srinivas Akella elmondta: ők azért költöztek 2009-ben a megyébe, hogy a fia bekerülhessen ebbe a gimnáziumba, és a fia évekig készült és tanult arra, hogy felvételizhessen és képes legyen megfelelni az iskola szigorú követelményeinek. „Olyan ez, mint egy pofon” – mondta a változtatásokról a dühös szülő.
A Pacific Legal Foundation nevű konzervatív szervezet szerint ezek a változtatások törvénytelenül diszkriminálják az ázsiai származású amerikaiakat. A Thomas Jeffersonba járó diákok több mint hetven százaléka ázsiai származású, ellenben alig akad fekete és latino közöttük. Az itteni iskolákért felelős bizottság ki is jelentette, hogy a változtatások fontos oka a feketék és latinók hiánya.
(Mandiner)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready