Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:59 Trump kemény munkája nem vész el: nagykövetséget nyit az Egyesült Arab Emírségek Tel-Avivban16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szudán mégsem írná alá a békeegyezményt Izraellel - Trumpék ugyanis nem szolgáltatják a beígért baksist

Reklám

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök a perzsa-öbölbeli Báhrájnnal és az Egyesült Arab Emírségekkel nemrégiben aláírt békeegyezmény után diadalmasan bejelentette, hogy nemsokára további arab és fekete-afrikai országokon van a sor. A diktatórikus kormányzástól nemrégiben megszabadult, elszegényedett Szudánt Washington az Izraellel való megbéküléséért azzal kecsegtette, hogy leveszi a terrorizmust támogató államok feketelistájáról. Csakhogy ez mostanáig nem történt meg, s ezért Szudán közölte Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel, hogy mégsem békülnek a zsidókkal – írja a Jiszráél Há-Jom.
Zoom
Ábd el-Fattáh el-Borhán (fotó: AFP)
Donald Trump a legutóbbi amerikai választás előtti hetekben, hónapokban – megérezvén a vereségét – több Izraelt támogató politikai döntést is hozott. Az Izrael-imádó elnök a többi között gazdasági, politikai előnyök és biztonsági jótállások vállalásával rávett három arab országot arra, hogy a palesztin ügyet elárulva normalizálják kapcsolataikat Izraellel. A perzsa-öbölbeli Egyesült Arab Emírségek és Báhrájn nemrégiben már alá is írta a békeegyezményt a zsidó állammal, de a harmadik arab ország, Szudán ma beígérte, hogy mégsem veszi föl a diplomáciai kapcsolatot Izraellel, ha Washington nem veszi le Kartúmot a terrorizmust támogató országok feketelistájáról.
Zoom
Mike Pompeo és Ábd el-Fattáh el-Borhán (fotó: El-Kudsz el-Árábi)
Szudánt ugyanis csak törvényhozással lehetne levenni a főleg gazdasági hátrányokkal járó terrorizmust támogató listáról, s ennek elmaradása érzékenyen érintené a diktatórikus kormányzástól nemrégen megszabadult, s a két hónappal ezelőtti országos áradások következményeként is nehéz gazdasági helyzetbe került afrikai arab országot. Mike Pompeo, a zsidóbubus, evangéliumi amerikai külügyminiszter a Szudán visszakozásáról érkező hírek hallatán fölhívta telefonon ’Ábd el Fattáh el-Borhánt, az úgynevezett Szudáni Szuverén Tanács elnökét, és felelősségre vonta, amiért Kartúm még mindig nem írta alá a békeegyezményt Izraellel.
’Ábd el-Fattáh Borhán viszont közölte az amerikai külügyminiszterrel, hogy országa mindaddig nem hajlandó véglegesen normalizálni a kétoldalú kapcsolatait Izraellel, amíg a Kongresszus törvényhozással nem veszi le Szudánt, illetve néhány szudáni vezető politikust a fentebb említett feketelistáról. Szudán s vele együtt Izrael attól tart, hogy ha a Kongresszus decemberben hagyja jóvá az említett törvényt, a januárban hivatalba lépő Joe Bidennek egyéb gondja és feladata is lesz.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready