Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:59 Gulyás azzal kezdte a napot, hogy elmagyarázta, milyen óriási a magyar állam bűne a Legnagyobb Népirtásban08:36 Mi Hazánk: ha az ukrán állam nem tudja szavatolni az ott élő magyarság biztonságát, mondjon le Kárpátalja területéről!08:23 A szocialista ENSZ-főtitkár szerint még a járvány is a holocáfolást erősíti08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Jó hírt kaptak az ifjú illegálisok egy brooklyni bírótól

Reklám

A gyerekként az Egyesült Államokba került illegális bevándorlókat a kitoloncolástól védő DACA-program működtetésére kötelezte a Fehér Házat ítéletében egy New York-i szövetségi bíró helyi idő szerint pénteken.
A Késleltetett Cselekvés a Gyermekkorú Érkezőkért (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA) programot az előző amerikai elnök, Barack Obama vezette be elnöki rendelettel, és azoknak a fiataloknak nyújt védelmet a kitoloncolás ellen - egyszersmind munkavállalási lehetőséget -, akiket illegális bevándorlóként érkező szüleik hoztak magukkal gyerekként, a jogszabály szerint a 16. életévük betöltése előtt az Egyesült Államokba, és aztán ott is nőttek fel. A programba meghatározott feltételekkel lehet bekerülni. Jelenleg nagyjából 650 ezer, zömmel latin-amerikai fiatal vesz részt a programban, akiket "Álmodozóknak" is szoktak nevezni az amerikai közéletben.
Donald Trump elnök 2017 óta meg akarta szüntetni ezt a programot, ám az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét is betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság 2020 június közepén 5:4 arányban a kormányzat ellenében döntött. Obama elnöki rendeletét csak a kongresszus helyezheti hatályon kívül.
Chad Wolf, az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetője a legfelsőbb bírósági döntésre válaszul július végén közölte: a Trump-kormányzat nem fogad be több jelentkezést a DACA-programba, és felülvizsgálja a teljes programot. Az érvényben lévő, de lejáró határidejű engedélyeket sem hosszabbítja meg, és a programban részt vevők nem utazhatnak ki szabadon az Egyesült Államokból, illetve nem térhetnek vissza az országba.
Ezt a döntést helyezte most hatályon kívül a brooklyni kerületi bíróság. Nicholas Garaufis bíró arra alapozta döntését, hogy Wolf jog szerint nem volt beiktatva a hivatalába, amikor elrendelte a DACA-program felfüggesztését. Wolf miniszteri kinevezését még nem hagyta jóvá a szenátus.
A bírósági döntés értelmében a kormányzatnak hétfőtől ismét be kell fogadnia a DACA-program keretében beérkező kérelmeket, és értesíteni kell mindazokat, akiknek ügyét a program átmeneti leállítása érintette.
Joe Biden megválasztott amerikai elnök ígéretet tett rá, hogy hivatalba lépése után 100 napon belül helyreállítja a DACA-programot.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready