Bezár!
2021. március 1., hétfő, Albin, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:52 Szinte érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben23:09 Az elmúlt harminc évben csökkent a fagyos napok száma22:49 Irán most nem tárgyal22:21 A Dél-afrikai Köztársaságnak nagyon megtetszett a Johnson and Johnson-vakcina22:07 Élvezetből ölt a néger - Heti progresszió (LXIX. rész)21:35 A francia koronaigazolvány a negatív PCR-tesztet is fel fogja tüntetni21:03 Tizennyolc embert lőtt agyon a mianmari rendőrség oszlatás közben20:47 Törökország és Irán kölcsönösen bekérette egymás nagykövetét20:25 Szijjártó: rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre19:33 A Magyar Katolikus Rádió megtörte az "ötödik hadoszlop" budavári kitöréssel kapcsolatos emlékezésterrorját19:13 A bankárkormánytagság jót tett Salviniék népszerűségének - de az ellenzékben maradt Olasz Testvérek támogatottsága is nőtt18:48 Húszmillió beadott oltáson túl Nagy-Britannia: meredeken csökken a fertőződések és a halálozások száma18:33 Orbán Webernek: mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk18:24 Kari Geri kéri a főváros Moderna-vakcinaadagját17:48 Hatvanezer forintra büntették a 60 km-es kitöréstúra teljesítése miatt Novák Elődöt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Oroszország tel-avivi nagykövete: "nem Irán, hanem Izrael destabilizálja a Közel-Kelet térségét"

Reklám

Anatolij Viktorov, Oroszország izraeli nagykövete a Jerusalem Postnak adott interjúban kijelentette, hogy a Közel-Kelet stabilitását nem Irán és az általa támogatott szervezetek veszélyeztetik, hanem térség ENSZ-tagállamainak területe ellen rendszeresen támadásokat végrehajtó Izrael. Az orosz diplomata véleménye szerint a térség stabilitását nem az Izrael, illetve néhány arab ország között létrejött „Ábrahám Egyezmények” biztosítják, hanem elsősorban a palesztin-izraeli válság és a zsidó települések léte előidézte probléma megoldása. Viktorov azt is kifejtette, hogy nem Irán szegte meg a nagyhatalmak és közte, 2015-ben létrejött nukleáris egyezményt, hanem Washington, miután azt egyoldalúan fölmondta.
Zoom
Anatolij Viktorov orosz nagykövet (fotó: Twitter)
A Jerusalem Post ma közölte az Anatolij Viktorovval, Oroszország Tel-Avivban akkreditált nagykövetével készült interjút. Az orosz diplomata az Iránnal kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette, hogy egyáltalán nincs párbeszéd a palesztinok és Izrael között, s ez a helyzet sokkal jobban veszélyezteti a Közel-Kelet stabilitását, mint a térség országaiban tevékenykedő, Teherán támogatását élvező szervezetek, így például Libanonban a Hizbulláh. Azért, mert Izrael támadja rendszeresen a Hizbulláhot, s nem pedig a libanoni sí’ita szervezet Izraelt - hangsúlyozta az orosz nagykövet.
Zoom
Ábdullátif ez-Zajjáni báhrájni külügyminiszter, Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök és Ábdulláh Bin Zájed sejk emírségi külügyminiszter az Ábrahám Egyezmények washingtoni aláírásán (fotó: Shealah Craighead)
A Közel-Kelet stabilitását ezért nem Irán térségbeli tevékenysége ingatja meg, hanem az, hogy nincs megértés az itteni országok között, illetve az, hogy Izrael nem tartja be, nem teljesíti a palesztin-izraeli, illetve az arab-izraeli viszály megoldását célzó ENSZ-határozatokat - véli Viktorov nagykövet. „A palesztin problémát és a zsidó települések kérdését meg kell oldani, s azt nem lehet helyettesíteni az úgynevezett Ábrahám Egyezményekkel (a Báhrájn, Egyesült Arab Emírségek és Szudán, illetve Izrael között létrejött békeegyezmény – H. J.). A palesztin és a zsidó települések problémája, megoldatlansága ugyanis nem csak a térségben élőket, hanem az egész világot veszélyezteti”, figyelmeztetett az orosz diplomata, majd megerősítette: Oroszország továbbra is a palesztin-izraeli válság kétállamos megoldását támogatja.
Zoom
Izraeli légitámadás a szíriai Latakijja ellen 2018. szeptemberben (fotó: fotó: nziv.net)
Az elmúlt két esztendő folyamán Izrael több ízben is bemutatta a nemzetközi sajtónak azokat az alagutakat, amelyeket állítása szerint a Hizbulláh alakított ki az északi határon azzal a céllal, hogy azokon keresztül támadást intézzen Izrael ellen. „Eddig azonban semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy ezeket az alagutakat valóban a Hizbulláh építette”, jelentette ki Viktorov nagykövet, majd hozzáfűzte: „Izraelnek föl kell hagynia az egyes ENSZ-tagállamok szuverén területeinek támadásával, s ennek megfelelően Oroszország soha nem fogja helyeselni azt, hogy Izrael támadásokat intézzen, például szíriai területek ellen”.
Zoom
Atomreaktor az iráni Árák városban (fotó: AFP)
Az Iránt érintő kérdésre visszatérve Anatolij Viktorov az amerikai és az izraeli állításokat cáfolva kijelentette: „Teherán nem szegte meg a nagyhatalmakkal 2015-ben aláírt nukleáris egyezményt, hanem tették ezt az amerikai kollégáink, akik 2018-ban sajnos egyoldalúan fölmondták az egyezményt. Végül is Washington kihátrálása tette lehetővé Irán számára, hogy az egyezménnyel ellentétes lépéseket tegyen” – jelentette ki Viktorov, majd így folytatta: „Jóval egyszerűbb lenne a dolog, ha Washington újra tiszteletben tartaná az Iránnal létrejött többoldalú nukleáris egyezményt. Ezzel ugyanis a térségben csökkenne az aggodalom, s Irán számára pedig lehetővé válna a nukleáris energia előállítására vonatkozó program kifejlesztése. Az egyezmény tiszteletben tartása ezen kívül azt is eredményezné, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség felügyelné azt, hogy nukleáris képességét Irán ne használja katonai célokra – nyilatkozta a Jerusalem Postnak Anatolij Viktorov, Oroszország izraeli nagykövete.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready