Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Egy iskolakerülő muszlima hazugsága vezethetett a francia történelemtanár lefejezéséhez19:39 Vona Gábor nem találja a helyét a mostani politikában19:10 Haláleset miatt függesztették fel az oltást az AstraZenecával Ausztriában 18:48 Megdöglött a Kutya Prágában - oszlatták is18:19 Rettegést is csökkentene egy izraeli találmány17:43 Svájc megszavazta a burka és a nikáb viselésének tilalmát17:29 Gulácsiról, új világrendről - kérdésekre válaszol Toroczkai László, 7. rész17:11 Intézményelhagyási és -látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben és javítóintézetekben16:32 Tetten ért sonkatolvaj gyilkolta meg brutálisan az idős házaspárt Kislángon: egyik áldozatát szinte feldarabolta16:23 Kissé melegszik az idő a jövő héten15:37 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt15:19 Közös hadgyakorlatokba kezdenek az orosz és a fehérorosz különleges egységek14:58 A klímarettegők "szemmel tartják" a politikusokat Svájcban14:35 Manfred Weber is menstruációs problémákkal küzd14:17 Csökken, de még mindig magas az ál-kereszténydemokrata pártszövetség támogatottsága Németországban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mostantól Közemberek Pártjának nevezik magukat a kolumbiai FARC-terroristák

Reklám

A Közemberek Pártja nevet vette fel a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) egykori kommunista gerillaszervezetből alakult párt vasárnapi kongresszusán.
A kolumbiai kormánnyal 2016-ban aláírt békemegállapodás óta ez volt a szervezet második kongresszusa. Az egykori gerillákból álló párt megvált korábbi nevétől, a szintén FARC rövidítésű Közös Alternatív Forradalmi Erőtől, amelyet még a békemegállapodás aláírása után választott magának.
"Mi vagyunk a köznép. Ez az új arculatunk. A mai naptól mi vagyunk a közemberek pártja, a béke, a kiegyezés és az életszeretet pártja" - írta a Twitteren Pastor Alape egykori gerillaparancsnok, aki most a párt szóvivője.
Az arculatváltást az is indokolta, hogy 2022-ben parlamenti és elnökválasztást tartanak Kolumbiában. A FARC legutóbbi választási szereplése 2019-ben a helyhatósági voksoláson csúfos kudarcot vallott. Azóta súlyosbodtak a belső ellentétek, és több volt gerillát meggyilkoltak.
A 2016-ban kötött békemegállapodás értelmében a gerillaszervezetből lett új pártot - a választáson szerzett szavazatarányoktól függetlenül - 5-5 mandátum illeti meg a képviselőházban és a szenátusban.
A párt szerint 2016 óta mintegy 250 volt lázadót öltek meg. A fellángoló erőszakot a hatóságok szerint a külföldre menekült egykori gerillák és más - drogkereskedelemből és illegális bányászatból pénzelt - fegyveres csoportok szíthatják. A kolumbiai hadsereg szerint nagyjából 2500-ra tehető azoknak a száma, akik az egykori FARC leszerelése után a központi parancsnokság híján szétszéledtek, és az utóbbi években újra megerősödtek Kolumbia elszigeteltebb régióiban.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready