Bezár!
2021. április 21., szerda, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Hollandiában jövő szerdától lazítások lépnek életbe22:35 Nagy-Britanniában már szervezik az "újabb, az eddig beadott vakcinák hatását tovább erősítő oltási kampányt"22:24 Megállapodtak a bukaresti koalíció pártjai a kormányzás folytatásáról22:11 A kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt21:39 A 25 ezer koronavírus-áldozatnak mondott halottal kampányolnak a nyomorult ballibek21:35 Putyin aláírta az idegen ügynökök választási részvételét szabályozó törvényt21:21 Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben20:53 Hiába a lendületes oltakozás, maszkban fogunk rohadni a nyáron is20:44 Egy volt szavazója kidobta kocsmájából a brit Munkáspárt elnökét, amiért támogatta a lezárásokat20:24 Amerikai lap: az orosz hadsereg számos vadászbombázót telepített az ukrán határ közelébe20:14 Vonatbaleset Újfehértónál - egy traktoros meghalt19:55 Egy héten belül 120 ezer orosz katona jelenlétére számít a kijevi banda19:38 Bulgáriában az eddig kormányzó GERB-et bízták meg kormányalakítással19:17 Harmincezer néző előtt kezdődött a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A bankárkormánytagság jót tett Salviniék népszerűségének - de az ellenzékben maradt Olasz Testvérek támogatottsága is nőtt

Reklám

Az új kormányba belépett Liga, és az ellenzékben maradt Olasz Testvérek jobboldali pártok támogatottsága emelkedett a kormányváltás hatására, miközben a meggyengült Öt Csillag Mozgalom önmaga "újraalapítását" jelentett be vasárnap.
A Mario Draghi vezette kormány első két hete a jobboldalnak kedvezett a hétvégi sajtóban közölt felmérések szerint.
A február 13-án alakult kormányhoz csatlakozott Liga támogatottsága emelkedett, és elérte a 23 százalékot. A Matteo Salvini vezette párt a legutóbbi, 2018-as parlamenti választásokon 17 százalék fölött teljesített, amivel a pártok rangsorában a harmadik helyen állt. Ezt követően akkor kormányra került, és az első Conte-kormány idején túllépte a harminc százalékot. A Liga most a legerősebb párt.
A Draghi-kormány megalakulása még jobban kedvezett a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvéreknek (FdI), amely elérte a 17,2 százalékot. Az FdI a három évvel ezelőtti parlamenti választásokon öt százalék alatt teljesített. Jelenleg a harmadik legnagyobb pártnak számít, amely maga mögött hagyta az Öt Csillag Mozgalmat (M5S) és a 19 százalékra becsült baloldali Demokrata Párt (PD) sarkába lépett.
A Draghi-kormányba belépett Hajrá Olaszország (FI), Silvio Berlusconi irányításával, stabilan 7,6 százalékon áll.
A többi, kisebb jobbközép erőket is számolva a Liga, az FdI és a FI koalíció ereje meghaladja az ötven százalékot.
Giuseppe Conte volt miniszterelnök leváltása a korábbi kormánypártokat sújtotta: az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt hiába csatlakozott a közgazdász Mario Draghi csapatához, a választók egy része elpártolt tőlük. A PD erejét a felmérések 19 százalékra teszik, ami közel ugyanannyi, mint a 2018-as választásokon volt azzal a különbséggel, hogy akkor a baloldali párt a második legnagyobb politikai erő volt, és nem állt majdnem egy szinten a jobboldali Olasz Testvérekkel. A PD március második hétvégéjén tart országos gyűlést a folytatásról.
A kormánycserék az Öt Csillag Mozgalmat őrölték fel, amely 2018-ban a legnagyobb parlamenti erőnek számított több mint 32 százalékkal. Három év alatt az M5S először a Ligával, majd a Demokrata Párttal kormányzott, és most a Draghi-kormányban is bent maradt. Az M5S 15,4 százalékra esett vissza.
A politikusok népszerűségi listáján a 69 százalékos támogatottságot élvező Mario Draghi mögött az egészségügyi miniszter Roberto Speranza, majd Giorgia Meloni és Matteo Salvini következik.
Az M5S vezetősége a vasárnap Rómában tartott találkozón a mozgalomból lett párt újraindításáról határozott. Az Öt Csillag "újraalapításának" feladatát a lemondott miniszterelnökre, Giuseppe Contéra bízták. Az M5S bejelentette, hogy mostantól "egyedül" politizál, tehát felbontja a baloldali erőkkel közös szövetséget.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready