Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az örmény kormányfő kész előrehozott választást tartani

Nikol Pasinján örmény kormányfő közölte hétfőn, hogy hajlandó lenne előrehozott parlamenti választásokat tartani, amennyiben az ellenzék elfogadja konzultációk megtartására vonatkozó javaslatát.
Pasinján, aki súlyos belpolitikai nyomás alá került az Azerbajdzsántól ősszel elszenvedett megalázó háborús vereség óta, tüntető hívei előtt bejelentette, hogy kezdeményezni fogja az alkotmány októberre időzített módosítását. Javaslata értelmében a módosítással az ország jelenlegi parlamentáris kormányformáját félelnöki rendszerré változtatnák.
"Úgy vélem itt az ideje megállapítani, hogy októberben új alkotmányt vagy alkotmánymódosítást kell elfogadnunk. És igen, a félelnöki rendszerre történő áttérés a lehetséges forgatókönyv" - hangoztatta Pasinján a jereváni Köztársaság téren tartott beszédében. A gyűlésen hírügynökségek beszámolói szerint több mint tízezren vettek részt.
A miniszterelnök a régi hatalom, különösen pedig Szerzs Szargszján volt államfő számlájára írta, hogy Onik Gaszparján vezérkari a főnök múlt héten lemondásra szólította fel őt és kormányát. "Szeretném egyértelművé tenni, hogy a vezérkari főnök bejelentése a régi hatalom, különösen Szerzs Szargszján számlájára írható. Bejelentésével a vezérkari főnök megsértette a törvényt és le kell mondania. Ez elkerülhetetlen, de ez nem azt jelenti, hogy leszámolás lesz a hadsereg soraiban. Szargszján és a régi hatalom az ország törvényes vezetése ellen akarják vezetni a hadsereget" - jelentette ki, árulásnak minősítve ezt a törekvést. Ugyanakkor hozzátette, hogy a vezérkar még nem lépte át a határt.
Pasinján beszédével párhuzamosan az ellenzék több tízezer híve követelte a kormányfő lemondását a belváros egy másik részén, a Bagramján sugárúton.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready