Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Rendőrségi "reformot" fogadott el az amerikai képviselőház a színes bűnözők védelmében

Az amerikai képviselőház 220 igen és 212 nem szavazat mellett elfogadta a rendőrség átfogó "reformjáról" szóló törvénytervezetet helyi idő szerint szerda esti szavazásán.
A voksolásra több mint kilenc hónappal a George Floyd nevű néger bűnöző halálát követően került sor. A képviselőházi szavazás során mindössze egyetlen republikánus, Lance Gooden voksolt a tervezetre, de később ő is visszakozott, azt állítva, hogy rossz gombot nyomott meg, és valójában ellenzi a "reformot".
A Floydról elnevezett törvénytervezet előírja a fojtófogások visszaszorításának szükségességét a rendőri intézkedéseknél. Emellett a rendőrtisztek mentességének garantálását is korlátozza, hogy túlkapások esetén könnyebben felelősségre lehessen vonni őket. Az igazságügyi minisztérium égisze alatt kiépítenének egy országos adatbankot, amely tartalmazná az "erőszakot helytelenül alkalmazó" rendőrtisztek neveit, és megnehezítené, hogy elbocsátásuk után más rendőrhatóságnál keressenek munkát.
A Joe Biden amerikai elnök támogatását élvező tervezet ezután a szenátus elé kerül. Szakértők szerint egyelőre nem tudni biztosan, hogy megkapja-e a szükséges többséget a felsőházban.
"Közösségeink biztonságosabbá tételéhez helyre kell állítanunk a bizalmat a rendőri szervek és a lakosság között, amelynek szolgálatával és védelmével megbízták őket" - írta közleményében a Fehér Ház. "Nem állíthatjuk helyre a bizalmat, ha nem vonjuk felelősségre a visszaéléseket elkövető rendőrtiszteket, és nem orvosoljuk a rendszerszinten megnyilvánuló helytelen viselkedésformákat és a rasszizmust" - állt a közleményben.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready