Egy évvel elítélése és 23 éves börtönbüntetése megkezdése után fellebezést nyújtottak be Harvey Weinstein ügyvédei a tavaly hozott ítélet ellen. Szerintük ugyanis a bíró több hibát is vétett, melyek "megtagadták Weinstein jogát a tisztességes eljáráshoz".
Zoom
Fotó: Timothy A. Clary/AFP
Weinstein egészen idáig Los Angeles-i kiadatására várt, melyről a Vulture - és nyomán a 24 - azt írja, ismét elmaradt az egykori filmproducer kritikus egészségügyi állapota miatt. Egyik ügyvédje szerint Weinstein egészségügyi ellátásra vár jelenleg, miután egyre rosszabb a látása és a fogait is "meg kell menteni" – a börtönben töltött idő alatt négy fogát vesztette el. Weinstein tavaly márciusban elkapta a koronavírust is a börtönben.
Ezen a ponton technikailag szinte vak, műtétre és injekciókra szorul. Néhány fogászati ​​problémája is van, nem tudjuk mikor, de ​​beavatkozásra van szükség, hogy megmentsék a fogait. Azt hiszem, mostanra négyet már elveszített – nyilatkozta Norman Effman, Weinstein egyik ügyvédje.
Weinsteint 2020 februárjában ítélték el, egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, nemi erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönbüntetést. A perverz zsidó producer évtizedeken át használta ki a pozícióját, és zaklatott többtucatnyi nőt, többeket pedig meg is erőszakolt. Sok hírességet fogdosott, Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is elmondták, hogy zaklatta őket a producer. Végül két nő vádja alapján tárgyalták Weinstein ügyét, egy 2013-as nemi erőszak, illetve egy 2006-os eset alapján döntött a bíróság, amikor Weinstein orális szexet kényszerített ki az áldozattól. Börtönbe kerülése után újabb négy nő állította azt, hogy Weinstein megerőszakolta őket, az ügyek 1984 és 2013 között történtek.