2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:52 Két halálos áldozata van egy debreceni lakástűznek10:36 Európa legnagyobb mecsetje franciásítja el még jobban Strassburgot10:19 Ezúttal dohányzás miatt tartóztathatták le a Pussy Riot egyik tagját10:01 Gázrobbanás miatt omlott össze egy piacépület Kínában09:45 Már PCR-teszt nélkül is beléphetünk Bosznia-Hercegovinába09:25 Ha gyilkolnak a cigányok, az nem érdekes, de ha felvonulnak a hazafiak, máris fokozott a rendőri és a momentumos készültség09:19 Csaknem 175,7 millióra nőtt a világ regisztrált covidosainak száma08:57 A rendőri erőszak ellen tüntettek Tuniszban08:39 Családlátogatás közben kilőtték az egyik riói milíciavezért08:20 Cihanouszkaja: Lukasenka csak a szankciók nyelvét érti07:59 Brit tudósok szerint az oltásrettegők többsége végül mégiscsak beoltatja magát07:42 A változó elszámolás ellenére sem rossz befektetés a napelem07:24 Bolsonaro megint büntetést kapott, mert nem viselt maszkot06:53 Már a 7. században járhattak az Antarktiszon a maorik22:25 Brit tudósok összefüggést találtak a hosszú orr és a bütykök között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Blinken Moszkvát és Pekinget, Lavrov Washingtont bírálta az ENSZ Biztonsági Tanácsában

Reklám

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Moszkva és Peking magatartását bírálta burkoltan az ENSZ Biztonsági Tanácsában pénteken, figyelmeztetve a jelenlévőket, hogy egyes nagyhatalmak tevékenysége a büntetlenség benyomását keltheti másokban.
A multilateralizmusról szóló találkozón, amelyen Kína elnökölt, Blinken aláhúzta: az országoknak be kell tartaniuk nemzetközi kötelezettségeiket, biztosítaniuk kell az emberi jogokat, és tiszteletben kell tartaniuk a szuverén egyenlőség alapelvét.
"Ha az ENSZ tagállamai, különösen ami a Biztonsági Tanács állandó tagjait illeti, semmibe veszik ezeket a szabályokat, és akadályozzák a nemzetközi jogsérelmeket elkövetők felelősségre vonását célzó kísérleteket, az azt üzeni, hogy mások büntetlenül megszeghetik azokat a szabályokat" - mondta az amerikai külügyminiszter.
A 15 tagú Biztonsági Tanácsban Oroszország, Kína, az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia bír vétójoggal.
Az Egyesült Államok népirtással vádolta Kínát a többségében muszlim vallású ujgur népcsoport elnyomása miatt. Kína tagadja, hogy visszaélést követett volna el, és a szélsőségesség megfékezésével indokolja intézkedéseit.
Az ülésen Blinken hangsúlyozta, hogy egyetlen országnak sincs joga rabszolgasorba taszítani, kínozni és eltüntetni állampolgárait, semmibe venni emberi jogaikat, vagy etnikai tisztogatást végrehajtani a körükben.
Eközben Oroszország bírálta, hogy az Egyesült Államok csúcstalálkozót tartana a globális demokráciáról, amelynek célja Moszkva szerint egy új elitklub létrehozása nyíltan ideológiai alapon. Egy ilyen lépés csak tovább mélyítené a feszültséget a nemzetközi porondon - vélekedett Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője.
Washington, Peking és Moszkva egyetértett abban, hogy közös fellépésre van szükség az éghajlatváltozás és a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.
Az ENSZ Közgyűlésének elnöke és a Biztonsági Tanács több ideiglenes tagja a testület kibővítését követelte legitimitásának megőrzése érdekében. A BT reformja régóta beszédtéma, de eddig semmi sem történt az ügyben. Az állandó tagok most sem fordítottak figyelmet a reformot követelő hangokra.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready