2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le12:16 Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit

Reklám

Több mint 120 nyugalmazott amerikai katonai vezető, tábornokok és admirálisok nyílt levélben kérdőjelezték meg a 2020-as elnökválasztás tisztaságát és Joe Biden amerikai elnök mentális egészségét - jelentette az amerikai sajtó.
A 124 korábbi katonai vezető által aláírt és a Flag Officers 4 America nevű szervezet által még kedden a Business Insider című hírportálon közzétett - de az amerikai sajtó érdeklődését csak csütörtökön felkeltő - nyílt levélben azt írják: az "alkotmányos köztársaságunk elveszett a tisztességes és becsületes választások nélkül, amelyek pontosan tükrözik az emberek akaratát". Mint fogalmaznak: "az FBI-nak és a (szövetségi) Legfelsőbb Bíróságnak gyorsan kell cselekednie ha választási szabálytalanságok merülnek fel, és nem szabad ezeket figyelmen kívül hagynia úgy, ahogyan azt 2020-ban tették".
Zoom
Joe Arbuckle
A Flag Officer 4 America nevű szervezet honlapján, bemutatkozásában azt írja, hogy "nyugalmazott katonai vezetők vagyunk, akik ígéretet tettek arra, hogy támogatják és megvédik az Egyesült Államok alkotmányát minden külföldi és belföldi ellenséggel szemben". Mint írják: bár már visszavonultak az aktív szolgálattól, de kötelességüknek érzik, hogy tartsák magukat esküjükhöz, amely szerint "mindent megtesznek, amire ma is képesek, hogy megvédjék a nemzetet a szabadságát fenyegető veszélyektől."
A levél aláírói szintén megkérdőjelezték Joe Biden alkalmasságát az elnöki posztra. Úgy fogalmaznak: "a főparancsnok szellemi és fizikai állapotát nem lehet figyelmen kívül hagyni. Képesnek kell lennie arra, hogy akár éjjel, akár nappal gyors, pontos döntéseket hozzon nemzetbiztonsági kérdésekben".
A 2020-as választási kampány során Donald Trump volt elnök rendszeresen kétségbe vonta Biden egészségi állapotát és kormányzásra való alkalmasságát. "Álmos Joe-nak" nevezte a jelenlegi elnököt, és 2020 márciusában azt mondta, hogy "valami történt" Biden szellemi képességeivel.
2019-ben Biden személyes orvosa, Kevin O'Connor jelentést tett közzé az elnök egészségi állapotáról, amelyben "egészséges, lendületes, 77 éves férfinak" nevezte, aki "alkalmas arra, hogy sikeresen ellássa az elnöki feladatokat." Biden az amerikai történelem legidősebb hivatalban lévő elnöke. A Fehér Ház a héten közölte, hogy az elnök teljes egészségügyi ellenőrzésen esik át az idén.
Levelükben az aláírók azt is megfogalmazták, hogy szerintük melyek az Egyesült Államokkal szembeni legfőbb fenyegetések. Ezek közé sorolták Kína térnyerését, az iráni nukleáris megállapodáshoz történő újbóli esetleges csatlakozást, a bevándorlást és a Keystone Pipeline olajvezeték építésének leállítását.
Az aláírók követelték továbbá az úgynevezett tisztességes kommunikációról szóló, 1996-ban elfogadott törvény 230. szakaszának eltávolítását. A passzus kimondja, hogy például a közösségi internetes platformokat üzemeltető technológiai vállalatok nem tartoznak jogi felelősséggel a felhasználók által közölt bejegyzésekért és kommentekért. A választási kampányban Biden és Trump is egyetértett abban, hogy valamit kezdeni kell a technológiai cégek sebezhetetlenségét biztosító szabályozással.
"Nemzetünk nagy veszélyben van" - hangoztatták a visszavonult katonák, és azt hangsúlyozták: "1776 (az amerikai függetlenségi nyilatkozat elfogadása) óta nem tapasztalt küzdelmet folytatunk azért, hogy alkotmányos köztársaságként fennmaradhassunk".
A nyílt levél aláírói azt is hangsúlyozták, hogy szerintük "a konfliktus egyrészt a szocializmus és a marxizmus támogatói, másrészt az alkotmányos szabadság támogatói között zajlik".
A levél aláírói között van például William Boykin altábornagy, volt védelmi miniszterhelyettes, vagy John Poindexter altengernagy, Ronald Reagan egykori republikánus elnök helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója.
A levélírást megszervező Joe Arbuckle vezérőrnagy e-mailben védte meg az aláírók erőfeszítéseit. Mint fogalmazott: "nagyobb fenyegetésekkel nézünk szembe, mint országunk alapítása óta bármikor. Ha csöndben maradunk, az egyenlő a kötelességmulasztással". Elektronikus levelét a Politico című lap közölte.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready