2021. június 20., vasárnap, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:44 Medvetámadás Kápolnásfalu határában21:09 Kivonultak a nyilasok - Heti progresszió (LXXXV. rész)20:43 Egy konzervatív kormány feladata és az LMBTQ-ideológia20:26 Öngyilkos lehetett a "belga Robin Hood"19:38 Fiola: még mindig ráz a hideg, büszke magyar vagyok!19:17 Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat18:45 Autókból lövöldöztek egy mexikói városban - 18 halott18:20 Hát persze hogy vizsgálatot indít az UEFA a magyar szurkolók "rasszizmusa" miatt18:05 A Fidesz leszalámizná a Mi Hazánkat? - Kérdésekre válaszol Toroczkai László17:36 Állítólag közel a megállapodás, mégis elnapolták a bécsi tárgyalásokat17:14 Kínában túl vannak az egymilliárd dózison16:55 Tornádó söpört végig egy dél-belgiumi településen16:19 A jövő héten jön a 40 fok15:44 Az elvtársak megszüntetik a diplomáciai kapcsolattartást Tajvan és Hongkong között15:27 Meg is van az első koronás az olimpiára érkezők között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Hamarosan az AP is antiszemita lesz: független vizsgálatot követelnek a gázai toronyház lerombolása ügyében

Reklám

Független vizsgálatot követel az Associated Press amerikai hírügynökség főszerkesztője amiatt, hogy az izraeli légierő lerombolta azt a gázai toronyházat, ahol AP, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió és más sajtóorgánumok működtettek tudósítói irodát. a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi sajtószervezet a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) fordult azzal a kéréssel, hogy háborús bűntényként vizsgálja az esetet.
Sally Buzbee, az AP főszerkesztője vasárnap közölte, hogy az izraeli kormány még nem szolgáltatott egyértelmű bizonyítékot, amely alátámasztaná a tizenkét emeletes épületet megsemmisítő támadás jogosságát.
Izrael azzal indokolta a szombati támadást, hogy az épületet a Hamász használta katonai felderítésre és fegyverfejlesztésre. Johathan Conricus, az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, hogy Izrael "bizonyítékokat gyűjt" az Egyesült Államoknak erről. Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerint hírszerzési csatornákon osztják meg a bizonyítékokat a Hamász ottani jelenlétéről. Egyelőre azonban sem a Fehér Ház, sem az amerikai külügyminisztérium nem közölte, hogy amerikai illetékesek láttak-e ilyen bizonyítékokat.
Az izraeli hadsereg a támadás előtt egy órával figyelmeztette az épület tulajdonosát, hogy üríttesse ki az al-Dzsalaa toronyházat. Az AP helyi munkatársai szerint sokan el is hagyták az épületet, de azt nem tudták megmondani, hogy minden benne tartózkodó így tett-e. Buzbee szerint az AP újságírói a légitámadás után elrejtőztek, jól vannak, és folytatják a hírek szolgáltatását.
Buzbee szerint az AP tizenöt éven átt működtette irodáit a toronyházban, és soha nem tájékoztatták arról, és arra utaló jelek sem voltak, hogy a Hamász is az épületben tevékenykedik. A főszerkesztő leszögezte, hogy Izraelnek ezt tényekkel kell alátámasztania. Az AP senkinek sem fogja a pártját az izraeli-palesztin konfliktusban, és a jelenlegi helyzetben az lenne a helyes, ha független vizsgálat indulna az ügyben - mondta a főszerkesztő.
Az amerikai külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy Antony Blinken tárcavezető szombaton telefonon beszélt Gary Pruittal, az AP elnök-vezérigazgatójával, szilárd támogatásáról biztosította a független újságírást és a sajtószervezeteket szerte a világban, nélkülözhetetlennek nevezte a konfliktusövezetekről szóló tudósításaikat.
A párizsi székhelyű RSF a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének küldött levelében azt írta, hogy 23 nemzetközi és helyi sajtószervezet irodái semmisültek meg az elmúlt hat napban a Gázai övezetben. Az RSF szerint erős a gyanú, hogy az izraeli hadsereg szándékosan veszi célba őket, és semmisíti meg a felszereléseiket, ami sértheti a bíróság alapszabályának egyik pontját. A támadások "a tömegtájékoztatási kapacitások csökkentését, ha nem megsemmisítését szolgálják". Az RSF arra kérte a hágai székhelyű ICC-t, hogy a közelmúltbeli támadásokat is vegye górcső alá a márciusban indított eljárás keretében, amely Izrael állítólagos háborús bűntényeit vizsgálja a palesztin területeken.
Frissítés: még a testvéreiknek sem szolgáltattak "bizonyítékot"
Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere hétfőn közölte: nem kapott Izraeltől semmilyen bizonyítékot a Hamász ténykedésére a hét végén lerombolt, több külföldi sajtóirodának is otthont adó épületben.
Blinken Koppenhágában beszélt erről sajtóértekezletén, és tudatta, hogy Izraeltől bizonyítékokat kért a légicsapás szükségességének igazolására.
Blinken egyúttal felszólította Izraelt és a Hamászt, hogy kíméljék a polgári lakosságot, és közölte, hogy az Egyesült Államok "intenzíven" dolgozik azon, hogy véget érjen az erőszak.
Az AP megjegyzi, hogy az Egyesült Államokat és Joe Biden amerikai elnököt egyre több bírálat éri amiatt, hogy nem gyakorol kellő nyomást nyíltan Izraelre a Hamásszal vívott harc befejezése végett, egyebek közt gátolja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa felszólító nyilatkozatot adjon ki a harci cselekmények beszüntetésére.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready