2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Hamarosan az AP is antiszemita lesz: független vizsgálatot követelnek a gázai toronyház lerombolása ügyében

Reklám

Független vizsgálatot követel az Associated Press amerikai hírügynökség főszerkesztője amiatt, hogy az izraeli légierő lerombolta azt a gázai toronyházat, ahol AP, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió és más sajtóorgánumok működtettek tudósítói irodát. a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi sajtószervezet a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) fordult azzal a kéréssel, hogy háborús bűntényként vizsgálja az esetet.
Sally Buzbee, az AP főszerkesztője vasárnap közölte, hogy az izraeli kormány még nem szolgáltatott egyértelmű bizonyítékot, amely alátámasztaná a tizenkét emeletes épületet megsemmisítő támadás jogosságát.
Izrael azzal indokolta a szombati támadást, hogy az épületet a Hamász használta katonai felderítésre és fegyverfejlesztésre. Johathan Conricus, az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, hogy Izrael "bizonyítékokat gyűjt" az Egyesült Államoknak erről. Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerint hírszerzési csatornákon osztják meg a bizonyítékokat a Hamász ottani jelenlétéről. Egyelőre azonban sem a Fehér Ház, sem az amerikai külügyminisztérium nem közölte, hogy amerikai illetékesek láttak-e ilyen bizonyítékokat.
Az izraeli hadsereg a támadás előtt egy órával figyelmeztette az épület tulajdonosát, hogy üríttesse ki az al-Dzsalaa toronyházat. Az AP helyi munkatársai szerint sokan el is hagyták az épületet, de azt nem tudták megmondani, hogy minden benne tartózkodó így tett-e. Buzbee szerint az AP újságírói a légitámadás után elrejtőztek, jól vannak, és folytatják a hírek szolgáltatását.
Buzbee szerint az AP tizenöt éven átt működtette irodáit a toronyházban, és soha nem tájékoztatták arról, és arra utaló jelek sem voltak, hogy a Hamász is az épületben tevékenykedik. A főszerkesztő leszögezte, hogy Izraelnek ezt tényekkel kell alátámasztania. Az AP senkinek sem fogja a pártját az izraeli-palesztin konfliktusban, és a jelenlegi helyzetben az lenne a helyes, ha független vizsgálat indulna az ügyben - mondta a főszerkesztő.
Az amerikai külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy Antony Blinken tárcavezető szombaton telefonon beszélt Gary Pruittal, az AP elnök-vezérigazgatójával, szilárd támogatásáról biztosította a független újságírást és a sajtószervezeteket szerte a világban, nélkülözhetetlennek nevezte a konfliktusövezetekről szóló tudósításaikat.
A párizsi székhelyű RSF a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének küldött levelében azt írta, hogy 23 nemzetközi és helyi sajtószervezet irodái semmisültek meg az elmúlt hat napban a Gázai övezetben. Az RSF szerint erős a gyanú, hogy az izraeli hadsereg szándékosan veszi célba őket, és semmisíti meg a felszereléseiket, ami sértheti a bíróság alapszabályának egyik pontját. A támadások "a tömegtájékoztatási kapacitások csökkentését, ha nem megsemmisítését szolgálják". Az RSF arra kérte a hágai székhelyű ICC-t, hogy a közelmúltbeli támadásokat is vegye górcső alá a márciusban indított eljárás keretében, amely Izrael állítólagos háborús bűntényeit vizsgálja a palesztin területeken.
Frissítés: még a testvéreiknek sem szolgáltattak "bizonyítékot"
Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere hétfőn közölte: nem kapott Izraeltől semmilyen bizonyítékot a Hamász ténykedésére a hét végén lerombolt, több külföldi sajtóirodának is otthont adó épületben.
Blinken Koppenhágában beszélt erről sajtóértekezletén, és tudatta, hogy Izraeltől bizonyítékokat kért a légicsapás szükségességének igazolására.
Blinken egyúttal felszólította Izraelt és a Hamászt, hogy kíméljék a polgári lakosságot, és közölte, hogy az Egyesült Államok "intenzíven" dolgozik azon, hogy véget érjen az erőszak.
Az AP megjegyzi, hogy az Egyesült Államokat és Joe Biden amerikai elnököt egyre több bírálat éri amiatt, hogy nem gyakorol kellő nyomást nyíltan Izraelre a Hamásszal vívott harc befejezése végett, egyebek közt gátolja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa felszólító nyilatkozatot adjon ki a harci cselekmények beszüntetésére.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready