2021. augusztus 3., kedd, Hermina, Harmat napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:35 Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki egy budapesti kórház főnővérét18:07 Már négyen követtek el öngyilkosságot a Capitoliumot védő rendőrök közül17:44 Lezárják délutánonként az Akropoliszt - lángol a növényzet Athén közelében17:19 A Napraforgó lett Magyarország tortája16:52 Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta16:17 Felakasztottak egy fehérorosz aktivistát egy kijevi parkban16:03 Lassan már csak illegáliséknak nem kell regisztrálniuk a schengeni határok átlépéséhez15:37 Ma az ezüstjeink után megdupláztuk az aranyaink számát is: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok15:15 Dél-koreai hírszerzés: Phenjan a szankciók feloldása nélkül nem akar újra tárgyalni14:57 Orbán szerb barátja hazugságvizsgálóra kötné magát14:46 Zsinórban a negyedik olimpián jutott négy közé a női vízilabda-válogatott14:18 Ombudsman: sérti az Alaptörvényt a műtétek önköltséges teszthez kötése13:58 "Egyetlen tálibot sem hagyunk életben" - az afgán tábornok így kérte távozásra a civileket13:41 Litvánia illegálisokat toloncolt vissza Fehéroroszországba13:23 A fővárosi antianyagteszten a Sinopharm kivételével hasonlóan teljesítettek a vakcinák
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Állítólag közel a megállapodás, mégis elnapolták a bécsi tárgyalásokat

Reklám

Elnapolták vasárnap a hat évvel előtti iráni atomalku felélesztését szolgáló bécsi hathatalmi tárgyalásokat, a küldöttségek konzultációkra visszatérnek hazájukba; a tárgyalások résztvevői szerint a megbeszéléseken előrehaladást értek el, de a fennmaradt nézeteltéréseket nem könnyű áthidalni.
A halasztást Enrique Mora európai uniós és Abbász Aragcsi iráni főtárgyaló is megerősítette.
Az iráni állami televíziónak nyilatkozva Aragcsi felhívta a figyelmet arra, hogy minden korábbinál közelebb kerültek a megállapodáshoz. Az iráni küldöttség még vasárnap visszatér Teheránba, és egyelőre nem világos, mikor indulnak újra az egyeztetések az osztrák fővárosban.
Mora reményei szerint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséghez (NAÜ) és Teherán meghosszabbítja az iráni nukleáris létesítmények ellenőrzésére vonatkozó egyezséget, amelynek hatálya június 24-én jár le.
A keményvonalasnak tartott Ebrahím Raíszi aratott győzelmet a pénteki elnökválasztáson, és augusztusban veszi át az elnöki hivatalt az atomalku támogatójaként számon tartott Haszan Róhánitól. Megfigyelők szerint azonban kicsi a valószínűsége annak, hogy mindez megakasztaná Irán arra irányuló erőfeszítéseit, hogy visszaállítsák az atomalkut és feloldják a gazdaságot fojtogató szankciókat.
"Amennyiben a megállapodást sikerül véglegesíteni, amíg Róháni még hatalmon van, Raíszit nem bírálhatják a keményvonalas támogatói amiatt, hogy engedményeket tett a Nyugatnak" - nyilatkozta egy névtelenséget kérő iráni tisztségviselő a Reuters brit hírügynökségnek. "És persze Róhánit, nem pedig Raíszit fogják hibáztatni, ha gondok merülnek fel a megállapodás körül" - hangsúlyozta az illetékes. Hozzátette, hogy az iráni tárgyalóküldöttség a jelenlegi összetételben megmarad még Raíszi elnökségének első hónapjaiban is.
"A Raíszi által kiválasztott külügyminiszter személye fogja majd feltárni, hogy mi lesz az új kormány külpolitikája" - mondta egy másik tisztségviselő, szintén a Reutersnak. Kijelentette, hogy mindemellett az ország nukleáris politikájáról nem a kormány, hanem Ali Hámenei legfelsőbb vezető dönt, akinek beleszólása van minden stratégiai jelentőségű kérdésbe.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready