2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nyolc hónapot kapott a Capitolium szenátusi termébe behatoló "Trump-zászlós" tüntető

Reklám

Nyolc hónapos börtönbüntetést kapott hétfőn egy amerikai férfi, aki 2021. január 6-án a tömeggel együtt megostromolta a washingtoni Capitolium épületét.
Zoom
Fotó: AP
Paul Allard Hodgkins floridai darukezelő az első személy, akit egy amerikai szövetségi bíróság börtönbüntetésre ítélt a januári washingtoni zavargások és a törvényhozás épülete elleni támadás során végrehajtott bűncselekmény miatt.
A férfi a kongresszus épületének ostromát követően egy "Trump 2020" feliratú kampányzászlót lengetve több társával behatolt az amerikai szenátus termébe, és többek között egy "sámánként" elhíresült, szarvas jelmezt viselő férfival együtt az elnöki pulpitus előtt fényképezkedett.
Hodgkins a bírásági ítélethirdetés előtt bocsánatot kért, és azt mondta, hogy szégyelli január 6-i cselekedeteit. Az előre megírt szöveget nyugodt hangon felolvasó férfi hangsúlyozta, hogy magával ragadta az eufória, miközben az amerikai főváros leghíresebb főútvonalán, a Pennsylvania Avenue-n sétált a Capitolium felé, majd a több száz fős tömeggel együtt benyomult a kongresszus épületébe.
Az ügyészek 18 hónapos börtönbüntetést kértek Hodgkins-ra, mert, ahogy a bírósági dokumentumban fogalmaztak, "mint valamennyi, a zavargásokban résztvevő tüntető, a férfi is hozzájárult a demokrácia kollektív veszélyeztetéséhez" azáltal, hogy arra kényszerítették az amerikai törvényhozókat, hogy ideiglenesen függesszék fel Joe Biden 2020-as elnökválasztási győzelmének hitelesítését, és a kongresszusi óvóhelyre meneküljenek a támadó csőcselék elől.
Az ítélethirdetéskor Randolph Moss bíró kifejtette, hogy Hodgkins is szerepet játszott "az amerikai történelem egyik legsötétebb epizódjában", ha nem is olyan jelentős szerepet, mint társai. Ennek ellenére végül úgy döntött, hogy az ügyészek által javasoltnál 10 hónappal rövidebb börtönbüntetésre ítéli.
A bírósági döntés mérceként szolgálhat majd több száz másik vádlott büntetési tétele megállapításakor, miközben azon gondolkodnak, hogy elfogadják-e a vádalku lehetőségét vagy megvárják a pert és a bírói ítéletet.
Hodgkins az ügyészekkel kötött megállapodás értelmében júniusban bűnösnek vallotta magát hivatalos eljárás akadályozásában, amelynek legmagasabb büntetési tétele 20 éves börtönbüntetés. Cserébe a vádhatóság elengedte a kisebb súlyú vádpontokat, többek között a behatolást a nyilvánosság számára korlátozott belépésű hivatali épületbe, valamint a rendbontást.
A férfi és több más társa ellen súlyos bűncselekmények elkövetése volt a vád, de többekkel ellentétben őket nem vádolták a szélesebb körben végrehajtott összeesküvésben való részvétellel.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready