2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:59 Megerősítette a párizsi esküdtszék Carlos életfogytiglani börtönbüntetését21:32 Erdogan: nem indultak jól a kétoldalú kapcsolatok Bidennel21:08 A románok nem korlátozzák már az éjszakai kijárást a beoltottak számára20:47 Vaddisznók kóboroltak Róma utcáin20:27 Török orvosprofesszor: "időről időre" csecsemőknek is adtak be koronás oltást - "véletlenül"19:45 Az AstraZeneca fejlesztői szerint a nátháéhoz hasonlóvá szelídül az új koronavírus, a betegségek is enyhébbé válnak18:52 Öngyilkos lett a Permi területi Nyomozó Bizottság egyik vezetője18:36 Több tonna kannabiszt csempésző halászhajót fogtak el Marseille előtt18:05 Petikénk arra használja az ENSZ-közgyűlés nyújtotta lehetőséget, hogy minél több zsidó ülepet nyaljon fényesre17:55 Lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja a hatékony migránskitoloncolás miatt17:32 Lekapcsoja 3G hálózatát a Magyar Telekom17:14 A Mazsihisz még akkor sem szereti az integetést, ha ma már talpnyalójuk az elkövető16:51 Szijjártó szerint az egész világ hálás lehet Trump zsidó vejének, amiért olyan ügyesen egyengette Izrael sorsát16:32 Kadirov meghívta Bident Csecsenföldre, hogy a saját szemével lássa: országában nincsenek buzeránsok16:10 Többfelé 25 foknál is melegebb lesz a hétvégén
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A Biden család állítólagos korrupciós ügyeit taglaló könyv jelent meg Amerikában

A Biden család állítólagos korrupciós ügyeit taglaló új könyv jelent meg hétfőn az Egyesült Államokban - számolt be a Breitbart című lap online kiadása.
A jobboldali médium tudósítása szerint a "Bidenék: az elnöki család hatalmi felemelkedésének ötven éve" (The Bidens: Inside the First Family's Fifty-Year Rise to Power) címmel megjelent könyv egyik állítása, hogy Joe Biden jelenlegi amerikai elnök korábbi szenátori hivatali ideje alatt (1973-2009), a szenátus külügyi bizottságának vezető demokrata tagjaként olyan állítólagos korrupciós ügyekben vett részt, amelyek fia, Hunter Biden, valamint a szenátor bátyja, Jim Biden meggazdagodásához vezettek.
A kötet szerzője, Ben Schreckinger szerint Jim Biden egyik korábbi üzleti partnere azt állította neki, hogy "Jim Biden munkájának lényege az volt, hogy biztosítsa a (Biden) család megfelelő életszínvonalát".
A könyv szerint ennek során Hunter és Jim Biden először megszerezte a Paradigm Global Advisors nevű kockázatitőke-kezelő pénzügyi alapot, amelyet a kokainfüggő James Park alapított és vezetett.
A szerző szerint a 21 millió dolláros vételi ajánlattal megvásárolt pénzügyi alap új vezérigazgatója Hunter Biden lett, miután egy washingtoni lobbicégnél betöltött posztja összeférhetetlenséget jelentett volna a demokrata elnökjelölti posztért versenybe szálló édesapja politikai kampánya számára.
Schreckinger a New York Post című, Donald Trump korábbi elnökhöz is közel álló lapban megjelent cikkében arról számolt be, hogy Hunter Biden vezérigazgatói kezdőfizetése 1,2 millió dollár volt, annak ellenére, a "pénzügyi szektorban szerzett tapasztalata abból állt, hogy pár évet lehúzott egy hitelkártya-kibocsátó cég munkatársaként".
A könyv szerint Hunter Bidennek a pénzügyi alapkezelőben betöltött vezető szerepe lehetővé tette, hogy a Biden család kiaknázza a már akkor is "igen befolyásos amerikai politikus, Joe Biden családtagjaival létesítendő üzleti partneri kapcsolatok iránti globális keresletet".
A kötet szerzője szerint Jim Biden olyan mennyiségű globális befektést ígért a pénzügyi alap számára, hogy ő és Hunter Biden kénytelen volt olyan pénzügyi vezetőt keresni a cégbe, akinek nagyobb szakmai tapasztalata volt a pénzügyi piacokon, mint nekik.
Ben Schreckinger szerint Chuck Provinit, az alap új pénzügyi vezetőjét részben azért választották, hogy ezzel a lépéssel minél távolabb tarthassák a cég ügyeitől az akkor már második alelnöki ciklusára készülő Joe Bident.
A könyv szerint Jim és Hunter Biden azt is megígérték Chuck Provininek, hogy Joe Biden kiváló szakszervezeti kapcsolatai miatt majd rengeteg befektetőt csábítanak a céghez az egyébként igen keresett szakszervezeti nyugdíjalapoktól is.
Minden kísérletük ellenére azonban Jim és Hunter Biden sem nyereséges vállalatokat nem tudott felvásárolni, sem nagyobb méretű szakszervezeti befektetőt nem tudott a pénzügyi alaphoz csábítani.
Ben Schreckinger szerint a Paradigm Global Advisors pénzügyi alap Joe Biden nevének vonzereje ellenére sikertelen maradt: sem tengerentúli bankot, sem más külföldi vevőt nem találtak, aki megvette volna a céget a Biden családtól.
Joe Biden fiának jövedelmező ukrajnai és kínai üzleteiről korábban, a tavalyi elnökválasztási kampány idején is jelentek meg tudósítások egyes jobboldali médiumokban, de a milliós olvasótábort elérő közösségi média hallgatott róluk, illetve kitörölte az ezekkel kapcsolatos bejegyzéseket.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready