2021. szeptember 28., kedd, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:44 85 milliós bírságot kapott a pánikoló nézőknek 60 ezres kéztisztítót áruló Ékszer TV - de a bevételük hétmilliárd forint volt12:19 Az Ukrajna nevű tolvajállam szerint csapást mértünk rájuk, "megfelelő válasszal" fenyegetnek11:57 Ki lesz a moslékkirály(nő)? - Voksolhat szavazásunkon11:25 Mentőt hívott a borsodi "öngyilkosjelölt", majd rájuk támadt - és még ezért sem hajlandók lecsukni11:00 Kis híján tragédiát okozott a maszkmánia és a cigány agresszivitás10:06 Felmérés: Fegyőr és Jákob a két vesztes09:30 "Ha zenélsz, és ilyen jellegű szövegeid vannak, akkor túl sok jót ne várj" - interjú Sziva Balázzsal09:04 Szijjártó végre ki merte kérni magunknak - az ukrán nagykövet meghívót kapott a külügyminisztériumba08:57 Nyolc beteg halt meg, 265 új fertőzöttet találtak08:32 Esélye sem volt Tóth Csabának, azért lépett vissza a korábban Jakabék által is támogatott maffiózó07:42 Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, és bírálta az Egyesült Államok ellenséges politikáját07:21 Egy komlói "rejtett erőforrás" egyszerűen szétverte a közlekedési lámpánál várakozó autót07:15 Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautó-sofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére06:52 Moszkva: nem a Gazprom miatt drága a gáz; Amerika ígérgette az LNG-t, de Európa helyett Ázsiába szállít06:43 Bukarest kötelezővé tenné a védettségi igazolást az egészségügyben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A demokraták rekordnagyságú adóemelést javasolnak Biden programjának finanszírozására

Az amerikai képviselőház demokrata párti képviselőcsoportja az amerikai történelem egyik legnagyobb adóemelését javasolja, hogy ebből finanszírozzák Joe Biden elnök 3500 milliárd dolláros szövetségi szociális-jóléti kiadásokra tett indítványát - jelentette a Washington Times című lap online kiadása.
A vezető amerikai jobboldali konzervatív politikai napilap információi szerint a képviselőház költségvetési bizottságának demokrata párti tagjai 881 oldalas törvénytervezetet dolgoztak ki. A tervezet egy sor olyan adóemelési és egyszeri költségvetési bevételnövelő javaslatot tartalmaz, amely szerintük biztosítaná Biden óriási kiadásokkal járó szociális programjának teljes finanszírozását.
A demokraták adóemelési tervei elsősorban a fogyasztási és társasági adónemeket érintenék, így például a dohánytermékek jövedéki adójának emelését; a társasági adókulcs 21 százalékról 26,5 százalékra növelését; a tőkehozam-jövedelemadó kulcsának 20 százalékról 25 százalékra emelését; a személyi jövedelemadó legfelső kulcsának 37 százalékról a Donald Trump korábbi elnök hivatali ideje előtti 39,6 százalékra növelését; 3 százalékos többlet-vagyonadó bevezetését az 5 millió dolláros jövedelmi szint felett; valamint a vállalatok külföldi bevételét terhelő adó legalacsonyabb kulcsának 10,5 százalékról 16,6 százalékra való felemelését.
A demokrata adócsomagot teljes egészében elutasító republikánus képviselőcsoport és a törvénytervezet demokrata párti bírálói szerint az adóemelési tervek kudarcot hoznak, mivel megnövelnék az inflációt, gúzsba kötnék a gazdaságot, és felgyorsítanák a vállalati munkahelyek külföldre telepítését. A javasolt társasági adókulcs ugyanis magasabb, mint számos, az Egyesült Államok gazdasági versenytársának számító külföldi országban, például Kínában is.
"Az amerikai társasági adókulcs megemelése lesz Biden elnök következő súlyos hibája - mutatott rá Grover Norquist, az adóemelés ellen küzdő "Amerikaiak az Adóreformért" nevű, a republikánusokhoz közel álló szervezet elnöke. "A társaságiadó-emelés csökkenteni fogja a béreket, növelni az árakat, és gyengíteni az amerikai versenyképességet" - hangsúlyozta Norquist.
Richard Neal massachusettsi képviselő, a költségvetési bizottság demokrata párti elnöke azzal utasította vissza a bírálatokat, hogy az adóemelésekből finanszírozott szociális-jóléti program intézkedéseire mindenképpen szükség van.
A demokraták pártvonalak mentén történő szavazással szeretnék elfogadtatni az adóemelési törvénytervezetet a képviselőházban, majd egy különleges eljárási megoldással kívánják "áterőltetni" a szenátuson, amellyel kikerülnék a republikánusok várható obstrukciós kísérleteit.
A demokrata adóemelési tervek azonban csak részben finanszíroznák Biden elnök szociális programját, amelyben új közoktatási és egészségügyi ellátási elemek, az illegális bevándorlókra vonatkozó amnesztia, valamint a klímaváltozás kezelését célzó intézkedések is megtalálhatók.
A demokraták finanszírozási terve között szerepel több tucat jövedelemadó-csökkentési lehetőség eltörlése vagy korlátozása is, például a Donald Trump előző elnök mérföldkőnek számító, 2017-es adócsökkentési csomagjában szereplő ingatlanadó-mentességek számának csökkentése.
A Washington Times rámutatott: a képviselőházi demokraták "emberi erőforrás és infrastruktúra" néven igyekeznek eladni a költekezési programot a szavazóknak, mivel szerintük a csomag kiegészíti azt az 1200 milliárd dolláros, kétpárti támogatású infrastruktúrafejlesztési törvényjavaslatot, amely az utak, hidak és repülőterek építését szorgalmazza.
A szenátus ezt a törvényjavaslatot augusztusban fogadta el, és végső elfogadásra már visszaküldte a képviselőháznak, de annak elnöke, Nancy Pelosi kaliforniai demokrata párti képviselő összekapcsolta a két fenti tervezetet, és azelőtt szeretne előrelépést elérni a 3500 milliárd dolláros szövetségi szociális-jóléti program törvénytervezetének elfogadásával, mielőtt újra a képviselőház napirendjére tűzi az infrastruktúrafejlesztési törvényjavaslatot.
A demokrata párton belüli szélsőbaloldali és mérsékelt frakciók közötti harcok azonban a Washington Times szerint megakadályozhatják az adóemelési törvényterv elfogadását. Számos demokrata párti képviselő ugyanis nehéz újraválasztási küzdelemmel néz szembe 2022-ben, ezért az adóemelés elutasításával fenyeget, amennyiben nem állítják vissza a Trump elnök által korábban kiterjesztett, a tagállami és helyi adók csökkentését jelentő programot.
Az adóemelési tervezet általános republikánus elutasítása miatt a kérdésben megosztott képviselőházi demokrata frakció csakis úgy tudja majd elfogadni a javaslatot, ha szinte teljes egységben voksol, és legfeljebb három képviselője nem szavazza meg a tervezetet.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready