A szlovák JOJ TV információ szerint egy fára felakasztva találták a Katonai Hírszerző Szolgálat korábbi igazgatóját, Peter Bučka vezérőrnagyot. A férfi holttestét Pozsonyban, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat dévényi (Devín) kőfejtőjénél találta meg egy kutyát sétáltató járókelő kedden délután.
Zoom
Fotó: Noviny.sk
Értesülések szerint a helyszínre érkeztek a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói, és Daniel Lipsic különleges ügyész személyesen is, ami arra utalhat, hogy nem öngyilkosság történt. A helyszínt a pozsonyi tűzoltók biztosítják.
A nyomozó hatóságok a kora reggeli órákig a helyszínen maradtak, az orvosszakértő több mint hat órán át vizsgálódott. A rendőrség és az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást az ügyről.
Bučka vezérőrnagy az 1990-es években (1998-1999) a Katonai Hírszerző Szolgálat igazgatói posztját töltötte be. 2013-ban a Katonai Hírszerző Szolgálat egyesült a Katonai Védelmi Hírszerző Szolgálattal, és egy katonai hírszerző szolgálatot hozott létre Katonai Hírszerző Szolgálat néven.
(Paraméter - Telex)