Lezuhant egy helikopter szombaton Dél-Olaszországban, a fedélzetén tartózkodó hét ember - közöttük több szlovén turista - életét vesztette - jelentette az olasz média.
A helikopter a pugliai Castelpagano di Apricenánál tűnt el a radarképernyőkről, a légierő és a hadsereg megkezdte a kutatást.
Puglia régió alelnöke, Raffaele Piemontese később közölte, hogy megtalálták a helikoptert, és a fedélzeten tartózkodó hét személy életét vesztette.
A halottak között van egy négytagú szlovén család, az egyikük egy tizenhárom éves lány. A másik három áldozat egy helyi orvos és a helikopter két pilótája - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.
A helikopter, amely naponta tette meg az utat a Pugliában található Foggia és az olasz partok közelében fekvő Tremiti-szigetek között, feltehetően a rossz időjárási viszonyok miatt zuhant le.
A szigetek polgármestere, Peppino Calabrese a médiának elmondta, hogy az orvos az utolsó pillanatban döntött a helikopteres utazás mellett a komp helyett a háborgó tenger miatt. A baleset "sokkolta a közösségünket. Harmincévi szolgálatom alatt semmi ilyen nem történt" - mondta.
(MTI)