Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton - jelentették német hírportálok.
A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett brokstedti vasútállomására.
A "feltételezett" elkövetőt elfogták. Az állomást lezárták. A támadás (vagy csak feltételezett támadás?... - a szerk.) hátteréről, a sebesültek állapotáról egyelőre nincsenek adatok.
Frissítés: feltételezett szíriai vagy feltételezett palesztin
A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság rendőrségi adatokat ismertető jelentése szerint a két halálos áldozat mellett hárman súlyosan, négyen könnyebben megsebesültek.
A "feltételezett" elkövető egy 20-30 év közötti férfi, aki ugyancsak megsebesült. Kórházba szállították, és amint lehet, kihallgatják. Kilétéről nincsenek adatok - írta hírportálján az NDR.
A Bild című tömeglap viszont tudni vélte, hogy a támadó Szíriából érkezett "menekült", majd azt írta, hogy palesztin. Életkorát nem lehet megállapítani, mert személyazonossági okmánya, egy ideiglenes tartózkodási engedély, véres lett - írta hírportálján a Bild, amelynek értesüléseit hivatalos forrásból nem erősítették meg.
2. frissítés: végre itt a szokásos "mentőöv":
Német portálok biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentéseket idézve azt írták, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet, és nincs arra utaló adat, hogy valamilyen szélsőséges politikai vagy vallási irányzat követője lenne.
(MTI nyomán)