Kimenekítették azt a 41 munkást, akik 17 napja rekedtek a romok alatt Indiában a beomlott himalájai alagútnál, írja az Independent nyomán a 24. A kimenekített munkásokat ünneplő tömeg fogadta.
Zoom
A részben a Himalája-hegységben elterülő indiai államban egy 4,5 kilométeres épülő autópálya-alagútnál november 12-én történt az omlás. A csapdába esett munkások többsége az ország különböző részeiről származó vendégmunkás volt. A férfiak családjai közül sokan a helyszínre utaztak, és napokig az alagútnál táboroztak.
A keddi többórás mentési műveletben egyesével, kerekes hordágyakon húzták ki az embereket egy 90 cm átmérőjű csövön keresztül.
Zoom
Fotók: AFP / Getty Images
Az alagút előtt többtucatnyi mentő kötéllel és létrával állt sorba, és mentőautók érkeztek, hogy elszállítsák a 41 férfit a mintegy harminc kilométerre lévő kórházba.
Az épülő autópálya-alagút feltehetően földcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok egy kisebb átmérőjű csövön juttattak el élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bennrekedtekhez, és rádió adó-vevőn tartották velük a kapcsolatot.