Izrael több mint háromezer telepes lakás felépítésének terveivel "válaszol" a csütörtök reggeli ciszjordániai "terrortámadásra" - jelentette be Becalel Szmotrics pénzügyminiszter, a telepeseket támogató ultraradikális Vallásos Cionisták párt elnöke.
Szmotrics közölte, hogy a Ciszjordánia területén fekvő Maále Adumimban 2350, a szintén ott található Kedar nevű telepes faluban 300 és Efrat telepes városban 694 új lakás terveit ismertette csütörtök esti találkozóján Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, Joáv Gallant védelmi miniszterrel és Ron Dermerrel, a stratégiai ügyek miniszterével.
"Tudja minden nekünk ártani akaró terrorista, hogy ha kezet emelnek izraeli állampolgárokra akkor az halálos csapással és pusztítással fog járni, és amellett elmélyítjük örökkévaló kötődésünket Izrael egész földjén" - mondta Szmotrics.
Csütörtök reggel három palesztin fegyveres tüzet nyitott egy ellenőrzőpont közelében azon az úton, amely Jeruzsálemet összeköti a Holt-tengerrel, és az út mentén fekvő Maále Adumim telepesvárossal. A merényletben megöltek egy és megsebesítettek 11 izraelit.
(MTI nyomán)