/Bővített hír./
A védelmi kiadások növeléséről is tárgyalt New Yorkban Donald Trump volt amerikai elnök és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök helyi idő szerint szerda esti négyszemközti találkozóján.
A megbeszélésről kiadott közlemény szerint a volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt és a lengyel államfő találkozóján szó volt arról a lengyel javaslatról, amely alapján a jelenlegi két százalékról három százalékra növelnék a NATO-tagállamoktól elvárt GDP-arányos védelmi kiadást. Trump kampánycsapatának közleményében "nagyszerű barátoknak" nevezték a két politikust
A megbeszélés témái között szerepelt az Ukrajna elleni orosz háború, a közel-keleti konfliktus, valamint a világ békéjét fenyegető további kérdések.
A közlemény szerint a találkozót Donald Trump New York-i irodaházában található magánrezidenciáján tartották, és mintegy két és fél órán keresztül tartott.
Donald Trump méltatta a lengyelek szuverenitás védelmében tett kiállását, és elkötelezettségüket Európa határainak biztosítása iránt "a fenyegetés minden formájával szemben".
"Trump elnök szeretettel emlékezett vissza 2017-es, mérföldkőnek számító lengyelországi útjára" - olvasható még a közleményben.
(MTI nyomán)