Megbocsát támadójának az istentisztelet során megkéselt sydney-i asszír keresztény püspök - derül ki a püspök közösségi felületére feltöltött videójából.
"Jól vagyok, igazán gyorsan gyógyulok. Nincs ok aggodalomra" - jelentette ki Mar Mari Emmanuel, hozzátéve; "megbocsátok annak, aki ezt cselekedte, bárki is legyen. Mindig imádkozni fogok érted, és bocsánatban részesítem azokat is, akik azért küldtek téged, hogy ezt tedd".
A támadó, egy tizenhatéves fiú, összesen négy embert sebesített meg. A rendőrség letartóztatta, de ő maga is megsebesült, és ezért jelenleg kórházban van rendőri őrizet alatt.
A rendőrség vallási szélsőségesek által elkövetett terrorcselekménynek minősítette a Krisztus, a Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszír keresztény templomban elkövetett támadást.
A hétfői támadás idején a templom előtt több száz fős tömeg követelte, hogy adják át a támadót nekik, de a rendőrségnek sikerült megfékeznie a rendbontást.
Még szombaton a szintén Ausztráliában található népszerű strand, a Bondi Beach egyik bevásárlóközpontjában hat ember meghalt egy késes ámokfutásban. A rendőrség gyanúja szerint a támadó nőket szemelt ki álodzatául.
(MTI)