Egy szlovén játékos 60 millió eurót nyert az Eurojackpoton, ami az ország eddigi legnagyobb lottónyereménye - közölte szerdán a szlovén nemzeti lottótársaság.
Két telitalálat is volt az Eurojackpot keddi sorsolásán, amelynek köszönhetően a szerencsés nyertesek 120 millió eurót (47,2 milliárd forintot) vihetnek haza.
A szlovén játékos egy német játékossal osztozik a főnyereményen. Mindketten 50 számból ötöt találtak el, valamint 12 kiegészítő számból további kettőt.
A keddi sorsoláson a nyerő kombináció a 2-es, a 3-as, a 6-os, a 15-ös és a 35-ös szám volt, az 1-es és 3-as kiegészítő számokkal.
A szerencsés nyertesek május 6. után kaphatják meg a pénzt, de július 22-ig van idejük jelentkezni a nyertes szelvénnyel. A 15 százalékos játékadó megfizetése után 51 millió eurót kapnak kézhez egy összegben.
A nyertesek névtelenek maradnak, de a hozzávetőleges lakóhelyük azonosítható lesz, mivel az adók a lakóhelyeik szerinti önkormányzathoz kerülnek.
A Loterija Slovenije, a nemzeti lottótársaság nyilvántartása szerint eddig hat szlovén állampolgár nyert több mint egymillió eurót az Eurojackpoton.
A korábbi rekordnyeremény 28,2 millió euró volt, amelyet 2014-ben fizettek ki.
(MTI)