Öt tizenéves ellen emeltek vádat terrorizmus miatt az április eleji sydney-i templomi késelés ügyében - közölte az ausztrál szövetségi rendőrség (AFP) csütörtökön.
"Öt fiatalkorú ellen emeltek vádat, miközben a Sydney-i Egyesült Terrorelhárítási Csoport (JCTT) folytatja a nyomozást annak a feltételezett elkövetőnek a társai után, aki a Wakeley templomban elkövetett késeléses támadást végrehajtotta" - áll az AFP közleményében.
Az állami és szövetségi rendőrség több mint 400 rendőre szerdán 13 házkutatási parancsot hajtott végre Sydney-szerte. Hét fiatal férfit vettek őrizetbe. További öt ember, köztük két férfi és három tizenéves fiú is segített a rendőrségnek a nyomozásban - olvasható a közleményben.
A Krisztus, a Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszír keresztény templomban április 15-én elkövetett, a rendőrség által terrorcselekménynek minősített támadás 16 éves gyanúsítottja ellen múlt pénteken emelt vádat az ügyészség.
A támadó a szemtanúk szerint arabul beszélt Mohamed próféta megsértéséről, miután az élőben, online közvetített istentisztelet alatt késsel többször is megszúrta Mar Mari Emmanuel püspököt és Isaac Royel tiszteletest.
(MTI)