Pakisztán délnyugati részén fegyveresek 22 embert meggyilkoltak több, általuk megállított busz és teherautó utasai közül, akiket leszállásra kényszerítettek, hogy úgymond ellenőrizzék személyazonosságukat - közölte hétfőn egy helyi tisztviselő.
"Legalább 22 ember meghalt, és öt megsebesült", miután fegyveresek buszokat, teherautókat és kisteherautókat állítottak meg a Pandzsábot Beludzsisztánnal összekötő autópályán" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Nadzsibullah Kakar, a Beludzsisztán tartománybeli Muszakhail kerület egyik tisztviselője.
Tájékoztatása szerint "a Pandzsábból érkező vagy oda tartó járműveket ellenőrizték, a Pandzsábból érkező személyeket azonosították, majd lelőtték". Tizenkilenc pandzsábi és három beludzsisztáni személyt öltek meg.
A támadás halálos áldozatainak számát egy másik kerületi tisztviselő, Hamed Zehri is megerősítette. "Úgy tűnik, hogy a Beludzsisztáni Felszabadítási Hadsereg harcosai állnak a támadás mögött" - tette hozzá a nyilatkozó.
A nagyobb autonómiát és a tartomány ásványi kincsei, köztük a földgáz feletti ellenőrzést követelő beludzsisztáni szakadár lázadók a múltban gyakran célba vették a pakisztáni biztonsági erőket.
(MTI)