Napi öt svájci frank, azaz körülbelül 900 forint zsebpénzt kap Roman Polanski - írta egy svájci lap szerdán. A gyermekmolesztálási ügye miatt kiadatási őrizetben lévő zsidó filmrendező ugyanazt a kosztot kapja, mint a többiek.
A Svájcba akkreditált lengyel konzul szerint a körülményekhez képest jól van Roman Polanski. Az Oscar-díjas rendező cellájában ágy, asztal, fali szekrény, mosdó, vécé és egy tévékészülék található - írta a Le Matin svájci lap. "Azt mondta, hogy nem szenved hiányt semmiben, és nagyon jól bánnak vele, de ez persze nem jelenti azt, hogy boldog lenne a helyzete miatt" - mondta Marek Wieruszewski, miután meglátogatta a 76 éves erőszaktevőt.
A diplomata szerint kapott már ruhát is, naponta pedig öt frank zsebpénzből gazdálkodhat. A kávét, cipót, vajat valamint dzsemet tartalmazó reggelijét cellájában kapja meg, az ebédet pedig a közös étkezdében költi el, és hírek szerint ugyanazt eszi, mint a többi őrizetes. Polanski napirendjét egyórás séta egészíti ki a börtönudvaron, időnként telefonálhat is, felesége, Emmanuelle Seigner színésznő pedig hetente egyszer látogathatja a holokauszt-propagandistát.
(FH nyomán)