Meglepő tiltakozó akciót rögzítettek a kamerák a szomszédos államban: harcos feminista hölgyek a testükkel hívták föl a figyelmet az ország gondjaira.
Erotikus kampányincidens zavarta meg a hétvégi ukrajnai elnökválasztást Öt évvel a narancsforradalom után újra urnák elé járultak az ukrán választópolgárok a hétvégi második fordulóban, Julija Timosenko jelenlegi kormányfő és Viktor Janukovics ellenzéki vezető mérkőzött meg egymással. Janukovicsot azonban lélegzetelállító meglepetés várta szavazókörzetében.
Az Interfax-Ukrajna hírügynökség tudósítása szerint a militáns „Femen" akciócsoport szervezett itt tiltakozást: derékig meztelenre vetkőzve álltak a kamerák elé az aktivisták. Mellükre ragasztott zöld kereszt fedte csupán felsőtestüket, amikor magasba emelt táblákkal léptek a Janukovicsot váró sajtósok elé, és különböző jelszavakat skandáltak.
"Elég volt az ország zaklatásából!", „Tönkreteszitek a demokráciát!" - kiabálták a felhevült nők, akik - bár csupán Janukovics körzetében jelentek meg - nem kötelezték el magukat egyetlen jelölt mellett sem.
A helyszínt véletlenszerűen választották ki az aktivisták - nyilatkozták az Interfax hírügynökségnek -, Timosenko szavazókörzetébe is el szerettek volna jutni, de mivel az nem Kijevben található, így letettek erről a tervről. A Femen tagjait erőszakkal vezették el a helyszínről a rendőrök, majd rendzavarás miatt letartóztatták őket.
Az alábbi képsorokat csak felnőtt nézőinknek ajánljuk: