Bezár!
 
2018. október 23., kedd, Gyöngyvér, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:38 Vörös csillagos tányérsapkában érzi jól magát Orbánék "ünnepi szabadságkoncertjének" fellépője10:56 NJSZ: a 2006. őszi Kossuth téri jogsértettek megkapták a jóvátételt, de a felelősök továbbra is büntetlenek10:31 Robbanószerkezettel riogatták Soros cselédjeit, a vén zsidó otthon sem volt10:27 Női és férfi újdonságok a Harcostól (x)10:12 Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt10:06 A CIA igazgatója Törökországba utazott09:20 Polgármester, regionális igazgató, megyei sajtófőnök, volt IT-alelnök a legújabb jobbikos távozók között08:51 Hosszú idő után visszatérhet az eső08:10 Megkapják a románórákért járó túlórapénzt az erdélyi magyar tanítók07:55 A zsidó rémuralom és a szovjet megszállás elleni bátor és tiszta harcunk tölt ma el újult erővel07:44 Amikor elkezdődik a fűtési szezon Borsodban...07:29 Két Gellért-hegynyi élelmiszert dobunk a szemétbe évente06:57 Még a héten demilitarizálják Panmindzson környékét22:03 Moszkva: mocskos manipuláció volt a Macedónia nevéről szóló alkotmánymódosító szavazás21:42 Magyarország legolvasottab weboldalai közt a Kuruc.info - napi közel 100 ezres látogatottság
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés ::

Brit bizottság: az izraeliek magánzárkába csukják és verik a palesztin gyerekeket, az ügyvédet is megtagadják tőlük

Reklám

Az izraeli hatóságok „potenciális terroristaként” kezelik a palesztin gyerekeket – állapította meg egy brit ügyvédekből álló bizottság. A jelentés szerint Izraelben mindennapos a gyermekek magánzárkába zárása és a fizikai erőszak alkalmazása a vallomások kicsikarásához. Ezenkívül gyakran megtagadják tőlük az ügyvéddel történő kapcsolatfelvétel jogát, elválasztják őket a szüleiktől, és diszkriminatív módon folytatják ellenük a jogi eljárásokat – számolt be a BBC.
A kilenc ügyvédből álló bizottság „vitathatatlan bizonyítékokkal” bizonyítja, hogy Izrael legalább hat területen megsérti a nemzetközi jogot, köztük a gyermekek jogairól szóló ENSZ-egyezményt is. Beszámolójuk szerint a Ciszjordániában élő palesztin gyermekekre a katonai jog érvényes, míg az ugyanitt élő zsidó telepesek felett az izraeli büntető és polgári jog rendelkezik. Ennek következtében egy izraeli fiatalkorút vádemelés nélkül 40 napig lehet fogva tartani, míg egy palesztint 188 napig. A bizottság szerint a térségben „spirális igazságtalanság” uralkodik, mivel a palesztin hatóságok nem képesek nyomozni és jogi eljárást lefolytatni a gyermekek ellen, így azokat az izraeli erőknek kell elvégezniük.
Izraelt a közelmúltban az afrikai menekültekkel szembeni magatartása miatt is érték bírálatok. 2006 óta hatvanezer afrikai menekült érkezett a zsidó államba. A bevándorlók főleg Eritreából és Szudánból érkeznek.
Az ügyben Netanjahu miniszterelnök is megszólalt, szerinte az afrikai menekültek „fenyegetik Izrael társadalmi szerkezetét”. Eli Yishai belügyminiszter szerint az afrikai bevándorlók nagy része bűnöző, egy rádióinterjúban pedig úgy nyilatkozott, csak a börtön vagy a deportálás tántoríthatja el őket attól, hogy Izraelbe jöjjenek.
(BBC - Index nyomán)


Hozzászólások ( hozzászólás)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready